Connect with us

Politica

Comunicat PSD: Victor Ponta ia două treimi din voturile candidaților necalificați

Published

on

ponta victor polivalenta

Peste două treimi dintre botoșănenii care în primul tur au votat cu alți candidați au declarat că îl vor susține pe Victor Ponta în competiția finală cu Klaus Iohannis, con­form unui sondaj de opinie realizat la nivelul județului Botoșani.

Aceasta înseamnă că în finala alegerilor prezidențiale, Victor Ponta poate miza la un surplus de peste 25.500 de voturi de la botoșăneni, pe lângă cele 97.000 de voturi obținute în primul tur de scrutin.

Cele mai multe voturi obținute de la candidații necalificați vor veni de la botoșănenii care au votat cu Călin Popescu Tăriceanu. 81,5% dintre aceștia au declarat că vor vota cu actualul premier în turul al doilea, ceea ce reprezintă peste 6.600 de voturi, din cele aproximativ 8.100 obținute de Tăriceanu în primul tur. Victor Ponta va mai obține circa 6.200 de voturi de la ale­gătorii lui Dan Diaconescu, 4.650 de la cei ai lui Vadim Tudor, 1.200 de la Meleșcanu și 500 din voturile lui Kelemen Hunor.

Aproape jumătate dintre votanții lui Udrea și Macovei vor un președinte român

Interesant e că jumătate din votanții Mo­nicăi Macovei și 46% dintre cei ai Elenei Udrea spun că vor opta pentru Victor Ponta în turul al doilea, deși cele două candida­te sunt adversare declarate ale premieru­lui. Aceasta arată că aproape jumătate din votanții lor nu pot accepta ca în fruntea statului român să fie desemnat reprezen­tantul unei minorități naționale.

Sondajul a fost realizat, la comanda PSD Botoșani, de către PIAR MEDIA, în perioada 17-20 octombrie 2014, pe un eșantion de 1.103 persoane cu drept de vot și cu domiciliul pe raza județului Botoșani. Marja de eroare este de ±3%.

(Acest material aparține PSD Botoșani)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad