Connect with us

National

MEGA dosar de EVAZIUNE FISCALĂ şi SPĂLARE DE BANI cu ramificaţii în judeţul Botoşani

Published

on

bani masinanumarat

Omul de afaceri timişorean Florin Măran şi alte cinci persoane au fost reţinuţi, în noaptea de marţi spre miercuri, de procurorii DNA, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la grup infracţional, în urma percheziţiilor din Bucureşti şi judeţele Timiş, Mehedinţi, Olt, Argeş şi Iaşi.

Mai multe persoane, între care şi omul de afaceri Florin Măran, au fost duse, marţi, la audieri, la sediul DNA Timişoara, în urma percheziţiilor din Bucureşti şi cinci judeţele, într-un caz de evaziune fiscală şi spălare de bani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După mai multe ore de audieri, Florin Măran şi alte cinci persoane au fost reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie, pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi aderare la grup infracţional organizat.

Cei şase urmează să fie prezentaţi, miercuri, instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, în perioada 2010-2012, firma SC Tehnocer SRL, la care Florin Măran este asociat şi administrator, ar fi înregistrat facturi false emise de mai multe societăţi comerciale cu sedii în Mehedinţi, Iaşi, Botoşani şi Hunedoara, care cuprindeau date nereale privind livrarea de diferite bunuri şi servicii. Acest fapt a determinat diminuarea profitului obţinut de firmele lui Măran şi implicit a impozitului pe profit datorat statului, pe de o parte, iar pe de altă parte a fost mărită artificial TVA deductibilă.

Citeşte mai mult pe Mediafax

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad