Connect with us

Politica

PSD Botoşani: Românii vor un preşedinte român care uneşte

Published

on

psd sediu

PSD Botoşani mulţumeşte tuturor botoşănenilor care au ieşit la vot, duminică, 2 noiembrie, şi au acordat încrederea lor premierului Victor Ponta. Totodată, social-democraţii cer tuturor alegătorilor să iasă la urne şi în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale şi să aleagă singurul candidat român rămas în cursă şi singurul politician care are experienţa să conducă o ţară, Victor Ponta.

55,59% dintre botoşăneni îl vor pe Victor Ponta ca preşedinte şi doar 22,09% dintre aceştia l-au votat pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie. Diferenţa de 33 de puncte procentuale dintre cei doi candidaţi se datorează faptului că botoşănenii vor un preşedinte român care uneşte şi resping candidaţii lui Traian Băsescu, în opinia social-democraţilor botoşăneni.

Botoşani se află pe locul al şaselea în clasamentul judeţelor care au votat masiv pentru Victor Ponta. Pe plan naţional, scorul obţinut de PSD este peste ţinta stabilită la începutul campaniei electorale, iar diferenţa de 10 puncte procentuale dintre primul şi al doilea clasat în primul tur este fără precedent în istoria alegerilor prezidenţiale din ultimii ani.

„Diferenţa de 33 de puncte procentuale la Botoşani şi de 10 puncte pe plan naţional, între Victor Ponta şi Klaus Iohannis arată cât se poate de clar un singur lucru: românii vor un preşedinte român care să îi unească şi nu se mai lasă înşelaţi de candidaţii de vitrină susţinuţi de Traian Băsescu. Victor Ponta nu ar fi obţinut un scor atât de puternic dacă nu ar fi fost susţinut de toate categoriile sociale îndiferent de venituri, studii sau vârstă. Toţi românii îl vor pe Victor Ponta preşedinte”, a declarat Doina Federovici, şefa de campanie a PSD Botoşani.

În judeţul nostru, candidatul ACL, Klaus Iohannis a obţinut cu 13 puncte procentuale sub ţinţa propusă de 35%, având astfel unul dintre cele mai proaste scoruri din ţară. Astfel, la Botoşani, Klaus Iohannis, susţinut de Florin Ţurcanu şi Cătălin Flutur, capii Alianţei Răului PNL-PDL, a reuşit să obţină doar 22,09% dintre voturi. Mai mult, din cele 78 de localităţi, 76 au votat clar şi decisiv împotriva lui Klaus Iohannis.

„Scorul slab pe care dl. Iohannis l-a obţinut la noi în judeţ ne arată că botoşănenii au inţeles că reprezentantul ACL nu este potrivit pentru funcţia de preşedinte. În primul rand nu are experienţă în conducerea ţarii, iar experienţa sa de primar este total insuficientă din acest punct de vedere. In al doilea rând, dl Iohannis are mari probleme de comunicare iar acest lucru contează mai ales în reprezentarea României pe plan internaţional, la cel mai înalt nivel. Nu în ultimul rând, sunt multe necunoscute legate de trecutul dlui Iohannis şi mai ales de modul în care dânsul a ajuns în foarte scurt timp preşedintele unui partid important din România, fiind apoi propus candidat la preşedinţie. Contează si faptul că dl Iohannis este reprezentantul unei minorităţi iar acest lucru influenţează opţiunea multor botoşăneni, având în vedere că viitorul şef al statului român va fi şi comandantul forţelor armate şi cel care răspunde de securitatea naţională”, a încheiat Doina Federovici.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad