Connect with us

National

Organizare proastă la vot în străinătate. Proteste şi cozi uriaşe la Londra, Viena, Paris

Published

on

Cozi imense s-au format la secţiile de votare din mai multe oraşe din Europa, iar autorităţile electorale nu au făcut prea multe eforturi pentru a uşura accesul la vot al românilor din străinătate.

În ciuda nenumăratelor sesizări trimise din străinătate de alegătorii care sunt nevoiţi să stea ore întregi la vot, Ministerul Afacerilor Externe insistă că votul decurge normal. În vreme ce Monica Macovei a cerut prelungirea programului de vot în străinătate, Federația asociațiilor de români din Europa a cerut chiar demisia ministrului de Externe Titus Corlăţean. UPDATE: Mii de români rămaşi în faţa ambasadelor din Londra, Paris sau Viena la închiderea urnelor au protestat, cerând să voteze.

UPDATE PARIS: Poliţia franceză a intervenit la ambasada României la Paris după ce sute de cetăţeni români au rămas în faţa instituţiei la momentul închiderii urnelor, cerând să îşi exercite dreptul la vot.

UPDATE VIENA: Tensiuni sunt şi la Viena, unde sute de români rămaşi în faţa secţiei de votare cer să voteze.

UPDATE LONDRA: Mii de persoane mai aşteptau încă să voteze, în faţa secţiilor de votare din Londra, la ora închiderii urnelor. Corina Brădeanu, unul dintre alegători, a relatat pentru Realitatea TV că oamenii din faţa Institutului Cultural Român din capitala Marii Britanii, acolo unde este amenajată o secţie de votare, protestează şi cer să voteze.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad