Connect with us

National

Bataie crunta de joc la adresa alegatorilor din diaspora. Cozi de ore intregi la Paris, Roma sau Munchen

Published

on

sectie de vot diaspora foto hotnews

Romanii stau la cozi sa voteze in strainatate. Fostul candidat prezidential Sebastian Lazaroiu a distribuit, duminica dupa-amiaza, pe Facebook, o fotografie in care se observa coada imensa formata in fata sectiei de votare din Paris, unde sute de romani asteapta sa voteze,precum si una din Haga sau Bruxelles.

Un alt cititor a distribuit o fotografie din Valencia. Cititorii ne trimit sau ne semnaleaza, in continuare, fotografii din diverse orase din strainatate. Potrivit presedintelui Federatiei Asociatiilor Romanesti din Europa (FADERE), citat de B1.ro, cea mai mare aglomeratie la sectiile de votare din diaspoara este in Franta, Germania si Republica Moldova.

Potrivit acestuia, este pentru prima data cand romanii din Germania se grabesc sa isi exprime optiunea electorala.
Cozi imense la cele 294 de sectiile de votare pentru romanii din diaspora

La Chisinau, cele patru sectii deschise au fost insuficiente pentru sutele de romani, care au stat la coada zeci de minute pentru a isi alege presedintele.

Si la Roma votantii se plang ca sunt prea putine sectii pentru numarul mare de oameni.

“Am marit numarul de sectii de votare in Rep. Moldova, din ratiuni obiective, 21 sectii fata de 13, in 2009. Dimineata era, cel putin la Amabasada la Chisinau, dar si la sectia consulara, o afluenta de votanti, ceea ce inseamna ca romanii de peste Prut sunt interesati de viitorul presedinte si este bine ca este asa”, a anuntat Corlatean.
VEZI MAI MULT PE HOTNEWS

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad