Connect with us

National

Accesul la vot, îngrădit. Secţii rămase fără formulare pentru alegătorii pe liste suplimentare

Published

on

detinuti la vot (10)

Acesul la vot al multor români este îngrădit chiar de către autorităţile electorale, care nu au pus la dispoziţie suficiente declaraţii pe proprie răspundere pentru alegătorii care votează în alte oraşe. Alte secţii i-au refuzat pe alegătorii din alte oraşe motivând că nu mai au liste suplimentare.

Multe secţii de votare din ţară au rămas fără declaraţii pe proprie răspundere! Ceea ce ar fi trebuit să uşureze accesul românilor la vot, fiecare putând merge la orice secţie în baza unei declaraţii, blochează de ore bune alegătorii. Pentru că s-au epuizat formularele şi nu pot fi copiate la xerox, mulţi români nu mai pot ajunge la urne. În Capitală, prefectul spune că a avut mici probleme cu transportul. În realitate, numărul votanţilor a fost mult mai mare faţă de numărul formularelor tipărite.

“Problema a fost.. mijloacele de transport nu lipsa acestor tipizate, deci transportul intre sediul birourilor electorale de sector si sectiile de votare”, a declarat Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad