Connect with us

Administratie

Urban Serv îşi face un nou depozit temporar de deşeuri

Published

on

Stauceni depozit deseuri

Noul depozit de deşeuri de la Stăuceni are şanse infime să fie deschis până la data de 1 mai când expiră autorizaţia pentru actualul depozit temporar de deşeuri, din zona Rediu. În aceste condiţii, Urban Serv trebuie să găsească soluţii deoarece riscă să ajungă în situaţia de a transporta deşeurile în alte judeţe.

La ora actuală, în depozitul temporar de la Rediu se aduc deşeuri din aproape tot judeţul Botoşani. Deşi iniţial s-a spus că acest depozit se va umple în decembrie sau cel târziu în ianuarie, reprezentanţii Urban Serv susţin că  operatorii din judeţ pot aduce deşeurile până în 1 mai când se va închide acest depozit.

„Noi ne-am luat nişte măsuri preventive. Am solicitat aprobare pentru un nou spaţiu de stocare după expirarea celui în vigoare. Dacă în lun mai nu putem transporta deşeurile la Stăuceni, apare o problemă şi la nivelul municipiului. Am depus toată documentaţia la Agenţia de Mediu. Pentru fiecare depozit temporar noi trebuie să refacem lucrările impuse. Trebuie amenajat terenul, trebuie pus pământ argilos, trebuie tasat, trebuie un şanţ de colectare a levigatului. Sunt nişte cheltuieli. Operaţiunile de pregătire a terenului costă între 2 şi 2,5 miliarde de lei vechi”, a spus Simion Drelciuc, directorul general al Urban Serv.

Reprezentanţii societăţii de salubritate susţin că depozitul de la Stăuceni se va deschide cel mai devreme în toamna anului viitor. În aceste condiţii, taxa de salubritate pe care o plătesc botoşănenii nu se va majora în 2015.

„Părea mea este că depozitul de la Stăuceni se va deschide în toamna anului 2015 sau în primăvara anului 2016. Trebuie făcute procedurile, acestea durează. Dacă mai apar contestaţii, se prelungeşte şi mai mult. Cel puţin anul viitor, tariful pe care îl plăteşte populaţia, nu va creşte. Doar dacă va fi o indexare cu inflaţia”, a adăugat directorul Urban Serv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad