Connect with us

Sport

Oficialii FC Botoşani nu sunt de acord cu revenirea la sistemul de 18 echipe. Grozavu: „De aceea lumea nu are încredere în noi”

Published

on

fcbotosani - rapid (2)

Conducătorii şi antrenorii echipei FC Botoşani consideră că este o prostie revenirea la sistemul de 18 echipe în Liga I. Ei susţin că regulile nu pot fi schimbate în timpul jocului şi consideră că în cazul în care se va lua o astfel de hotărâre, imaginea fotbalului românesc va avea de suferit şi mai mult.

Mai multe formaţii din primul eşalon al fotbalului românesc au solicitat să se revină la sistemul cu 18 echipe şi să nu mai retrogradeze şase echipe ci doar patru. Unele cluburi au făcut presiuni pe conducătorii Ligii Profesioniste de Fotbal şi vor ca modificarea să se realizeze cât mai repede.

„Trăim în România şi orice este posibil. Suntem obişnuiţi ca atunci când jocul este început, noi să schimbăm regulile. Acest sistem cu şase echipe retrogadate nu putea să ne încânte foarte tare dar am fost de acord dacă este pentru progresul fotbalului. Am făcut nişte eforturi pentru a ne prezenta mai bine. Acum, după ce au trecut 12 etape, sunt echipe care revin la acea discuţie. De aceea lumea nu are încredere în noi. Ce ai scris astăzi, mâine nu este valabil. Nu sunt de acord. Nu e normal să se discute o asemenea problemă. Nu cred că e posibil dar suntem în ţara tuturor posiblităţilor”, a spus Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani.

La fel de indignat este şi Tony Heleşteanu, directorul sportiv al FC Botoşani. Acesta susţine că noul sistem cu 14 echipe în Liga I trebuie menţinut câţiva ani şi abia atunci se va putea vedea dacă este eficient sau nu.

„Nici nu îmi permit să am o părere. E o cerere probabil a unora care nu înţeleg că în acest an 2014, lucrurile trebuie să se aşeze şi trebuie respectate toate regulamentele. Atâta timp cât s-a început un campionat într-un anumit format, e normal să ne ţinem de acest lucru. mi se pare o furtună într-un pahar cu apă care în 24 de ore se va stinge. Ultimele evenimente de pe scena socială îmi arată că nu chiar totul mai e posibil. Cred că se va merge pe formatul stabilit, cu şase echipe care vor retrograda şi două care vor promova. Se va face un sistem de 14 echipe. Televiziunile au avut nişte pretenţii în momentul în care au investit acei bani. Schimbarea poate fi făcută în vară dar e bine să vedem dacă acest sistem cu 14 echipe este bun. Vom vedea dacă aduce plus valoare la nivelul fotbalistic”, a precizat Tony Heleşteanu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad