Connect with us

Sanatate

ALARMANT! Numărul copiilor care suferă de diabet a crescut foarte mult. Cel mai mic copil diagnosticat cu diabet are 2 ani

Published

on

spital copiisalon920

Asistam la un dezastru metabolic, avertizeaza specialistii in diabet, care anunta ca depisteaza tot mai multi copii din Botosani care sufera de aceasta maladie si sunt dependenti de insulinia.  Cei mai multi copii bolnavi de diabet au intre 6 si 12 ani.  A fost si un caz in care un copil de numai 2 ani a fost diagnosticat cu aceasta boala extrem de periculoasa.

Anul acesta, din evidenta de la sectia de pediatrie 30 de copii s-au imbolnavit de diabet. Numai in ultimele trei luni s-au inregistrat sapte cazuri de mici pacienti cu aceasta boala. Pentru ei viata inseamna diete, teste de glicemie si injectii cu insulina. Medicii spun ca aparitia diabetului la copiii de pana la 10 ani este cauzata de stilul de viata si de alimentatia nesanatoasa. Stresul este iarasi un factor in aparitia bolii.

“Este clar, numarul de cazuri de diabet la copii a crescut. A coborat varsta de debut, am avutsi copii la un an si ceva diagnosticati cu diabet. Diabetul la copil este extrem de periculos,nesupravegheat, atent monitorizat atat din punct de vedere al regimului dietetic, din punct de vedere al administrarii de insulina,in primul rand ca este intotdeauna insulino-dependent. Deci nesupravegheat el poate evolua spre complicatii extrem de urate si poate genera probleme mari copilului, nu vrea sa spun  care sunt acesteapentru ca sunt prea sumbre”, a declarat Aurel Tinca, medic pediatru.

De altfel, 3.000 de copii sufera in Romania de diabet. Aproape 60% dintre ei au intre 6 si 18 ani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )