Connect with us

Sanatate

Un nou val de VIROZE. Peste 150 de copii au ajuns la spital în ultimele trei săptămâni

Published

on

spitalpediatrie upu1

In ultimele trei saptamani, peste 150 de minori au ajuns in mainile medicilor, dupa ce au facut rosu in gat sau au inceput sa tuseasca. 120 dintre acestia, au fost internati in sectia de boli infectioase, iar restul au primit medicatie la domiciliu.

Medicii sustin ca numarul virozelor este in crestere, din cauza temperaturilor scazute din aceastaperioda, dar si pe fondul unui organism slabit al copiilor.

“S-a observat o crestere a numarului pacientilor cu viroze, atat adulti cat si copii. Ponderea este in randul copiilor”,a spus Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In plus, medicii le recomanda parintilor sa-si aduca minorii la spital la primele simptome ale racelii.

“Situatia nu este simpla. Adica o banala raceala se poate transforma intr-o problema de sanatate majora. De aceea, este foarte important ca la primele semne de imbolnavire care constau in o rinoree adica ii curge nasul, are ochii inlacrimati, tuseste sec, copilul este mai somnolent sau capricios, ar fi bine ca parintii copilului sa-l duca sa-l vada un medic”, a declarat Aurel Tinca, medic coordonator sectia de pediatrie.

Pentru a evita racelile, specialistii le recomanda elevilor sa se imbrace bine, mai ales dimineata, sa consume multe lichide si sa manance multe fructe si legume bogate in vitamina C. Cadrele medicale se asteapta ca in urmatoarea perioada numarul minorilor cu raceli sa creasca.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad