Connect with us

Economic

Mai multe abatoare din Botoşani, implicate în cel mai mare dosar de evaziune din Iaşi

Published

on

vaci

Pe masura ce verificarile avanseaza in cel mai mare dosar de evaziune fiscala instrumentat de anchetatorii ieseni in ultimii ani ies la lumina amanunte absolut incredibile.

Sunt implicate zeci de societati comerciale din care cea mai mare parte sunt firme fantome, iar prejudiciul creste pe masura ce verificarile avanseaza. In urma cu circa doua luni cand anchetatorii, adica ofiterii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Iasi, au descins la sediile firmelor cercetate si la domiciliile persoanelor implicate se vorbea despre un prejudiciude circa 5,5 milioane lei. Afacerile frauduloase erau concentrate in jurul firmei Loscarn SRL care era controlata de sri lankezul Sdanga Arachchiga Don Karunalal Sarath.
Pentru ca existau suspiciuni de frauda si la firmele cu care cooperase au fost verificate si actele contabile si ale partenerilor printre care SC Merival Accesorii SRL din Raducaneni. Controlul fiscal finalizat recent a aratat ca si aceasta firma a prejudiciat statul cu 3,7 milioane lei, in urma unor afaceri similare celor derulate de societatea sri lankezului. Reamintim ca firmele implicate faceau afaceri in domeniul comertului au animale. Reteaua cuprinde si niste abatoare din Botosani. In ceea ce priveste prejudiciul Merival Accesorii din prejudiciul total de 3,7 milioane lei, circa 2,2 milioane provine din faptul ca firma s-a sustras de la plata corecta a TVA.

Citeşte mai mult pe BZI.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad