Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD Botoșani: Iresponsabilitatea lui Iohannis sperie investitorii

Published

on

psd sediu

PSD Botoșani condamnă acțiunile de dezinformare ale candidatul PNL-PDL, Klaus Iohannis, referitoare la creșterea taxelor și impozitelor în perioada următoare. Aceștia atrag atenția asupra faptului că domnul Iohannis face afirmații mincinoase, de campanie, care pot destabiliza economia și pot duce la desființarea locurilor de muncă.

Social-democrații avertizează că asemenea dezinformări pot afecta încrederea investitorilor în România, și în consecință pot determina desființarea locurilor de muncă. În ultimii doi ani, de la preluarea guvernării de către Victor Ponta, s-au creat peste 200.000 de locuri de muncă noi, prin măsuri precum comasarea și eliminarea a peste 100 taxe fiscale și parafiscale, prin reducerea CAS la angajator și prin subvențiile de la stat pentru firmele care angajează tineri sau persoane peste 55 de ani.  Mai mult, premierul Victor Ponta a declarat că există spațiul fiscal pentru ca în 2015 să fie redusă TVA la legume și fructe și la carne, iar acciza la pălincă va fi scoasă.

”Declarațiile de campanie ale candidatului  PNL-PDL, Klaus Iohannis despre mărirea taxelor și impozitelor sunt iresponsabile. Guvernul Ponta muncește de doi ani de zile pentru a repara tot răul făcut de colegul și susținătorul domnului Iohannis, Gheorghe Pogea, ministrul care va rămâne în istorie pentru impozitul forfetar care a închis zeci de mii de firme care ofereau locuri de muncă. Guvernul Ponta a readus predictibilitate în economie și a stimulat crearea de locuri de muncă. Domnul Iohannis vine acum în campanie electorală și face afirmații mincinoase care sperie atât populația cât și investitorii și care ar putea să închidă fabricile și să plece în alte țări”, a declarat Doina Federovici, șefa de campanie a PSD Botoșani.

În județul Botoșani, numărul de șomeri a scăzut în ultimii doi ani de la 12.000 la 7.635, iar în perioada 2012-2013 au fost încadrați pe piața muncii peste 1000 de persoane. Potrivit datelor statistice de la nivelul județului, în 2013 s-au creat peste 840 de locuri de muncă noi față de 2012. Totodată, guvernul a alocat 800 de mii de lei pentru formarea profesională a a șomerilor din Botoșani, prin AJOFM.

”Încă mai sunt mulți botoșăneni care au nevoie de locuri de muncă. Guvernul Ponta a făcut multe eforturi în această direcție iar rezultatele încep să se vadă. Domnul Iohannis ar trebui să știe că un președinte responsabil nu face astfel de declarații fără acoperire, despre măriri de taxe și impozite, dar se vede că acesta este primar și nu știe cum se conduce o țară”, a încheiat Doina Federovici.

Klaus Iohannis a declarat duminică seara la un post de televiziune că are informații potrivit cărora guvernul ar urma să modifice Codul Fiscal pentru a mări taxele și impozitele. Oficialii guvernamentali au infirmat zvonurile lansate de candidatul PNL+PDL, Klaus Iohannis.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad