Connect with us

Sport

Componenţii clubului DAO Botoşani s-au pregătit cu unul dintre fondatorii Qwan Ki Do

Published

on

quan ki do clubul dao

In perioada 24-26 octombrie s-a desfasurat in localitatea Sacele, judetul Brasov, stagiul international condus de maestrul fondator a QWAN KI DO, Pham Xuam Tong, centura neagra 8 Dang.

La această acţiune au participat 150 de sportivi din Romania, Moldova, Austria si Marea Britanie. La acest stagiu au fost şi membrii cluburilor DAO Botosani, respectiv Corut Ciprian, Agachi Narcis, Trofin Victor, Luca Mircea, Balmos George si Lunca Matei. De asememea, a participat si Eugen Turcanu centura neagra 3 dang coordonator tehnic pentru judetul Botosani.

Stagiul a avut 3 sectiuni, fiind cate 2 antrenamente de fiecare secţiune.

La sectiunea gimnastica energetica (tham the) s-au studiat tehnici de respiratie si meditatie. Tam The-ul, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit.
Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii.
Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. La aceasta sectiune au participat si persoane ce nu practica arte martiale si au dorit sa se initieze si sa studieze aceste tehnici de relaxare.

La sectiunea arme de lemn s-au studiat baston, long gian cu 2 si 3 elemente, bastoane scurte, tonfa si sabie de lemn. Acestea sunt permise a fi practicate doar de la un anumit grad si o anumita varsta si nu la alegere. Practicantii nostri s-au antrenat sub supravegherea atenta a Maestrului Tong  si au perfectionat tehnicile dobandite pe parcursul anilor.

La sectiunea arme taietoare si arme rare s-au studiat palos, lance, topor, halebarda, cutite randunica si cutite fluture, long gian cu 9 elemente si sabie. Acestea se studiaza de la gradul de minim centra neagra.

La sabie conditia de participare este de minim centura neagra 3 dang. La aceasta a participat si Eugen Turcanu coordonator tehnic pentru judetul Botosani. S-au lucrat tehnici de taiere si blocaj ,singular cat si cu partener.

Campionul European Agachi Narcis centura neagra 1 dang a participat alaturi de Corut Ciprian, Jajaie Florin,Luca Mircea si Balmos George la palos vietnamiez.

Palosul este o arma taietoare,cu o singura lama taietoare,  cu varianta flexibila si neflexibila. S-a studiat combinatii cu partener, tehnici de autoaparare si thao quyen.

Victor Trofin a studiat long gian cu 9 elemente la arme rare. Sunt 9 segmente metalice de 10 cm unite prin inele intre ele si la capat cu o bila sau o muchie taietoare) Acesta  a ajuns la aceasta arma rara dupa studiul long gian cu 2 elemente si long gian cu 3 elemente. Armele articulate sunt extrem de spectaculoase dar foarte greu de manevrat. Victor Trofin lucreaza long gian din 1996, fiind multiplu campion national si mondial atat la probele de lupta cat si thao quyen.

Aceasta deplasare face parte din finantarile nerambursabile sprijinite de Municipiul Botosani si al Consiliul Local Botosani pe anul 2014. Continutul acestui proiect nu reflecta neaparat pozitia Municipiului Botosani si nu implica nici o resposabilitate din partea acesteia.

quan ki do clubul dao1

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad