Connect with us

Sanatate

Unitatea de Primiri Urgenţe, asaltată de neasiguraţi. Nu au plătit un leu la sănătate dar beneficiază de acelaşi tratament ca toţi asiguraţii

Published

on

upu botosani

In primele noua luni ale acestui an, aproape 5.500 de botosaneni care nu au platit niciodata asigurari de sanatate au fost ingrijiti in regim de urgenta. Desi nu au asigurare medicala, pacientii nu pot fi aruncati in strada si sunt tratati tot din banii asiguratilor, oamenilor care platesc luna de luna la fondul de sanatate. Acestia sunt fara doar si poate o gaura neagra in sistemul de sanatate.

Potrivit legislatiei in vigoare pacientul neasigurat are dreptul la spitalizare si investigatii acordate in regim de urgenta, atat timp cat medicul care l-a luat in primire considera necesar acest lucru.

Acesti bolnavi fara asigurare de sanatate cauta sa se trateze la Unitatea de Primire a Urgentelor, unde stiu sigur ca nu pot fi refuzati.

“Peste 5.000 din prezentari au fost persoane neasigurate, dar tinand cont ca spitalul este o unitate de categoria a treia, Spital Judetean de Urgenta trebuie asigurate ingrijirile medicale de urgente si in cazul botosanenilor care nu sunt asigurati”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In evidentele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, aproape 60 de mii de botosaneni nu sunt asigurati medical.

Botosanenii care nu au asigurare medicala, dar au nevoie de internare trebuie sa-si plateasca asigurarile medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Ei trebuie sa achite o suma de aproape 400 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad