Connect with us

Administratie

Primăriile din judeţul Botoşani s-au dotat cu utilaje pentru a face faţă deszăpezirii

Published

on

deszapezire3febr

Majoritatea primăriilor din judeţul Botoşani şi-au achiziţionat cel puţin câte un utilaj pe care îl pot folosi pe timpul iernii pentru deszăpezirea drumurilor comunale. Primarii şi-au făcut deja stocurile de material antiderapant şi de combustibil pentru a putea interveni în orice moment.

Un astfel de exemplu este comuna Pomârla. Primarul Dumitru Chelariu susţine că momentul de faţă este pregătit din toate punctele de vedere pentru iarnă şi că are rezerve de motorină şi material antiderapant până în luna ianuarie.

„La partea de deszăpezire nu vor fi probleme. Deţinem un utilaj multifuncţional care face foarte multă treabă. Vom reuşi să deszăpezim arterele principale. Avem combustibil pentru a putea deszăpezi până la sfârşitul lunii decembrie. Avem nisip, sare. Nu îmi fac probleme. Un avantaj este că prin comuna Pomârla trece drumul judeţean 291C. Acesta este deszăpezit de către DJDP”, ne-a spus Dumitu Chelariu.

Cât priveşte unităţile de învăţământ, lucrurile stau şi mai bine. Liceul Anastasie Başotă şi şcolile din Pomârla au asigurată cantitatea de lemn de foc până la sfârşitul iernii.

„Din fericire pentru noi, Liceul Anastasie Başotă, cel mai mare consumator de combustibil, are rezolvată problemă. Dacă nu îşi putea asigura agentul termic, ar fi fost o mare problemă pentru primărie. Ar fi însemnat faliment. Peste tot avem centrale pe lemne. De circa două luni avem stocul de lemn necesar. A rămas doar primăria. Suntem aproape de final la sediul dispensarului uman pe care l-am reabilitat iar acum lucrăm la conectarea la sistemul de apă-canalizare”, a adăugat primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad