Connect with us

National

VAL de PLOI şi FRIG peste ROMÂNIA: LAPOVIŢĂ, POLEI, VÂNT PUTERNIC şi NINSORI. AVERTIZARE METEO

Published

on

iarna zapada bulevard

Vremea se răceşte puternic, ne atenţionează meteorologii! În zonele muntoase va ninge, însă nici de ploi nu scăpăm. La această oră sunt în vigoare coduri galbene de vânt puternic în Dobrogea şi în judeţele Ilfov, Calaraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Giurgiu şi Teleorman, dar şi în Capitală.

În estul ţării, sâmbătă până 8 şi 10 a fost valabilă o atenţionare de polei. În şedinţa Comandamentului de Urgenţă convocat la Guvern, şeful ANM a precizat că temperaturile vor scădea cu până la 20 de grade de la o zi la alta.

Directorul ANM, Ion Sandu, a avertizat în şedinţa Comandamentului de Urgenţă că în zilele următoare se vor înregistra temperaturi mai mici decât cele obişnuite pentru această perioadă.

“Pana la jumatatea saptamanii viitoare temperaturile sunt destul de scazute in comparative cu normele climatologice. Am sa dau un exemplu, la Radauti joi dimineata erau 10 grade in timpul noptii si duminica dimineata vom avea minus zece grade. Prin urmare o scadere de 20 de grade”, a precizat Ion Sandu.

Ministrul Oprea: “Forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt in continuare mobilizate in toate judeţele unde pot apărea inundaţii. Avem peste 2400 de pompieri gata de intervenţie şi am constituit 2800 de forţe: poliţişti, jandarmi, poliţişti de frintieră”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad