Connect with us

Administratie

INCREDIBIL Guvernul a alocat sume uriaşe în fiecare judeţ din ţară dar unele primării nu au bani de salarii: „Luna aceasta nu am plătitit salariile şi nu avem bani nici pentru luna viitoare”

Published

on

bani foto shutterstock

De o lună de zile, Guvernul României tot distribuie sume mari de bani către instituţii, primării şi consilii judeţene. Cu toate acestea, unele primării din judeţul Botoşani au ajuns în situaţia de a nu achita salariile deoarece conturile sunt goale.

Un astfel de caz este primăria comunei Pomârla. Deşi s-a făcut rectificare bugetară, primăria Pomârla nu a primit niciun leu de la Consiliul Judeţean iar de la Finanţe a încasat o sumă infimă.

„Încă nu avem rezolvată problema salariilor. Vreau să aflu oficial modul de distribuire a sumelor provenite de la bugetul de stat, prin finanţe. 20% din sumă este repartizată prin Consiliul Judeţean şi 80% prin Finanţe. După cum am văzut, nu s-au elaborat criterii, nu am primit adrese prin care să vedem care sunt criteriile repartizării. Îmi doresc să avem criterii clare după care să ne ordonăm bugetele. Avem proiecte în derulare care trebuie cofinanţate, avem salariaţi de plătit. Noi avem încă probleme mari. Luna aceasta nu am plătitit salariile şi nu avem bani nici pentru luna viitoare. Dacă nu se va face o nouă alocare, nu putem plăti salariile. Sperăm să se rezolve. Oamenii aceştia din administraţia locală şi aşa au salarii foarte mici. Dacă nici nu vor primi banii la timp, nu vom avea o administraţie de calitate”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla.

Angajaţii primăriei Pomârla sunt obişnuiţi deja cu această situaţie. Aproape an de an este această situaţie. În urmă cu câţiva ani, angajaţii primăriei Pomârla au stat patru luni fără salarii.

„Este o situaţie care se repetă de câţiva ani. Suntem implicaţi în diverse proiecte naţionale sau cu fonduri europene. Trebuie să prioritizăm lucrurile. Vorbim de modernizări de drumuri, de apă-canalizare, centru socialsau şcoli şi grădiniţe. De peste două decenii, patimile politice primează şi nu sunt mari schimbări. Aştept momentul când se vor pune pe picior de egalitate toate administraţiile locale în ceea ce priveşte accesarea fondurilor”, a adăugat primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad