Connect with us

Evenimente

Ziua Armatei Române sărbătorită în avans

Published

on

ziua armatei

Militari, elevi şi oficialităţi au sărbătorit astăzi, 24 octombrie, în avans Ziua Armatei Române. Prin intermediul unui simpozion organizat de conducerea Garnizoanei Botoşani la Cercul Militar Judeţean, aceştia au retrecut în revistă evenimentele din jurul datei de 25 octombrie 1944.

Militari activi şi în rezervă, avându-l invitat pe prefectul Costică Macaleţi, au reluat filmul luptelor de la Carei, precum şi toate celelalte confruntări sângeroase din anul în care a fost eliberat Ardealul de sub ocupaţia hortistă, lupte care au însemnat peste 50.000 de români morţi, răniţi sau dispăruţi.

„Soţia mea este din zona Oarbei de Mureş şi de fiecare dată când ajung acolo trec prin locurile în care au avut loc luptele evocate aici. Cu profund respect vizitez toate aceste locuri unde s-au jertfit semeni de-ai noştri. Vă spun şi de această dată că vă preţuiesc şi vă transmit toate gândurile mele bune. La mulţi ani, dragi militari!”, este un fragment din cuvintele transmise de prefectul judeţului în cadrul simpozionului.

Ineditul evenimentului l-a adus prezenţa a doi militari în rezervă de la Fundaţia de Paraşutism „General Grigore Baştan” şi expoziţia cuprinzând echipamente, fotografii şi documente privind paraşutismul militar şi civil din confruntările armate evocate, dar şi din prezent.

Ceremonialul religios şi parada militară închinate Zilei Armatei Române au fost programate pentru ziua de sâmbătă, 25 octombrie, evenimentele, împreună cu depunerea de coroane, urmând să aibă loc la Monumentul Eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial de pe strada Cuza Vodă. Garnizoana, împreună cu prefectul judeţului invită cât mai mulţi botoşăneni să participe la sărbătoarea militară.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad