Connect with us

Social

Investiţie de un million de euro într-un centru pentru persoane cu handicap

Published

on

rovana plumb Stauceni1

Un million de euro s-au investit într-un centru destinat persoanelor cu handicap. Acest centru a fost realizat la Stăuceni, 85% din finanţare fiind asigurată de Banca Mondială iar diferenţa de către Guvernul României.

Centrul este dedicat persoanelor adulte cu handicap iar la ora actuală mai sunt 20 astfel de centre realizate în ţară prin aceeaşi schemă de finanţare.

Centrul are 50 de beneficiari internaţi, îngrijiţi de 38 de angajaţi ai DGASPC. Finalizat recent, acesta a fost mai mult decât binevenit, dată fiind situaţia numărului de asistaţi din celelalte centre ale judeţului. Spre exemplu la Ionăşeni este tot o capacitate de 50, dar erau cazaţi aproape 90 de beneficiari. Situaţia s-a decompensat odată cu deschiderea centrului din Stăuceni.

“Consider că cea mai bună formă de protecţie şi îngrijire pentru persoanele cu handicap este cea oferită de persoane specializate în cadrul familiei. Dacă nu se poate, atunci este nevoie de serviciile oferite de centrele prercum cel de la Stăuceni, care este un model. Sunt realmente impresionată de condiţiile oferite aici.”, a declarat ministrul Rovana Plumb la Stăuceni.

rovana plumb Stauceni

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad