Connect with us

Economic

ANRE a aprobat posibilitatea schimbării furnizorului în orice zi calendaristică

Published

on

iluminat parc

Posibilitatea schimbării furnizorului în orice zi calendaristică și scurtarea procesului de schimbare a furnizorului, se află printre principalele modificări aduse în favoarea consumatorilor de Ordinul ANRE nr. 105/2014, față de vechea procedură.

Comitetul de Reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat, în şedinţa din 22.10.2014, Ordinul ANRE nr. 105/2014 de aprobare a  Procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică de către clientul final.

Documentul reprezintă o îmbunătăţire a  Procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică aprobată prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificările și completările ulterioare și a fost elaborat în scopul armonizării regulilor de schimbare a furnizorului aplicate în România cu legislaţia Uniunii Europene, în special cu prevederile Directivei 2009/72/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 13 iulie 2009 privind normele comune pentru piaţa internă a energiei electrice şi de abrogare a Directivei 2003/54/CE, transpuse în legislația națională prin Legea nr. 123/2012 a energiei electrice si gazelor naturale, cu modificările și completările ulterioare.

Citeşte mai mult pe Capital.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad