Connect with us

Economic

ANRE a aprobat posibilitatea schimbării furnizorului în orice zi calendaristică

Published

on

iluminat parc

Posibilitatea schimbării furnizorului în orice zi calendaristică și scurtarea procesului de schimbare a furnizorului, se află printre principalele modificări aduse în favoarea consumatorilor de Ordinul ANRE nr. 105/2014, față de vechea procedură.

Comitetul de Reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat, în şedinţa din 22.10.2014, Ordinul ANRE nr. 105/2014 de aprobare a  Procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică de către clientul final.

Documentul reprezintă o îmbunătăţire a  Procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică aprobată prin Ordinul ANRE nr. 88/2009, cu modificările și completările ulterioare și a fost elaborat în scopul armonizării regulilor de schimbare a furnizorului aplicate în România cu legislaţia Uniunii Europene, în special cu prevederile Directivei 2009/72/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 13 iulie 2009 privind normele comune pentru piaţa internă a energiei electrice şi de abrogare a Directivei 2003/54/CE, transpuse în legislația națională prin Legea nr. 123/2012 a energiei electrice si gazelor naturale, cu modificările și completările ulterioare.

Citeşte mai mult pe Capital.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )