Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD Botoșani îi cere lui Klaus Iohannis să își ceară scuze față de profesori

Published

on

iohannis

PSD Botoșani cere candidatului ACL, Klaus Iohannis, să-și ceară public scuze față de dascălii botoșăneni pe care acesta i-a jignit în ultimele sale declarații, prin afirmația că profesorii care nu au reușit să-și cumpere șase case din banii obținuți din meditații au avut „ghinion”.

„Dincolo de expresia vulgară pe care domnul Iohannis a folosit-o în acel interviu, cel mai grav este modul în care se raporteză dânsul la colegii săi de breaslă. Expresia folosită denotă o atitudine arogantă, superioară, care contrastează cu faptul că domnul Iohannis nu știe ce reprezintă salariul minim pe economie. Se pare că e o distanță mare între situația fianciară a domnului Iohannis cu șase case și o mare parte a populației care este plătită cu salariul minim pe economie”, a declarat Doina Federovici, vicepreședinte PSD.

Social-democrații condamnă atitudinea sfidătoare și jignitoare a candidatului ACL față de profesorii români, despre care acesta a prezumat că ar putea „înghiți” explicația că cele șase case ale sale ar fi fost cumpărate din banii obținuți din meditații.

„Nici până acum domnul Iohannis nu a explicat cum și-a cumpărat cele șase case. Povestea cu banii din meditații nu ține și e jignitoare la adresa inteligenței românilor. Domnul Iohannis reprezintă o minoritate respectabilă, dar acest lucru nu-i justifică atitudinea superioară față de restul populației. Românii nu sunt cu nimic mai prejos decât sașii sau maghiarii. Deci să nu-și imagineze domnul Iohannis că românii sunt mai naivi și ar putea înghiți explicația cu cele șase case cumpărate din banii de meditații”, a adăugat Doina Federovici.

Miercuri, 16 octombrie, în cadrul unui interviu, candidatul ACL la prezidențiale a declarat că și-a cumpărat toate cele șase case din declarația sa de avere ”prin muncă cinstită”, prin meditații oferite elevilor.  Întrebat despre faptul că sunt mulți profesori care au muncit o viață întreagă, dar care nu își permit să își cumpere atâtea locuințe, acesta a răspuns sec: ”Ghinion!”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )