Connect with us

Administratie

Trei contracte din megaproiectul de apă şi canalizare riscă să rămână fără finanţare

Published

on

nova apa fetcu, cirlan

Cel mai mare proiect de apă şi canalizare din istoria judeţelui Botoşani riscă să rămână fără finanţare. Reprezentanţii Nova Apaserv spun că sunt de trei contracte cu grad de risc şi care ar putea rămâne fără finanţare. Este vorba de reţele Dorohoi, reţele Botoşani şi conducta Ştefăneşti – Săveni.

 

Conform contractului iniţial, aceste lucrări trebuiau deja să fie finalizate. Termenul a fost prelungit până la 31 decembrie 2015 dar şansele de reuşită sunt mici deoarece nu s-au finalizat nici măcar licitaţiile pentru desemnarea firmelor care vor executa lucrările.

În condiţiile în care lucrările nu se finalizează până la 31 decembrie 2015, cele trei contracte nu vor mai fi finanţate din fonduri europene.

„În momentul de faţă nu este nicio hârtie oficială cu privire la ce o să se întâmple după 31 decembrie 2015. Cine va preluia finanţarea? Va prelua CJ-ul, Guvernul, operatorul, Comisia Europeană? Va fi pe următorul program POS 2? Se caută soluţii pentru aceste probleme care sunt în toată ţara. Cei care au câştigat până acum licitaţiile, ei promit că vor termina până la 31 decembrie 2015. Bine ar fi ca toţi să se încadreze până la această dată pentru că până atunci sunt bani siguri”, a spus Gabriel Cîrlan, directorul general al Nova Apaserv.

În această situaţie s-a ajuns din cauza birocraţiei exagerate din România şi din cauza faptului că legislaţia este mult prea permisivă când vine vorba de licitaţii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad