Connect with us

Evenimente

Şoferi în stare de ebrietate sancţionaţi de poliţişti

Published

on

politistrutiera

La data de 16.10.2014, în jurul orei 15.50, a fost depistat în trafic, pe DE 58, în localitatea Hudum, comuna Curtești, un autoturism condus de un bărbat de 45 ani, dun municipiul Botoşani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care la momentul prelevării mostrelor biologice are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 gr/l alcool pur în sânge.

Tot ieri, în jurul orei 21.00, Postul de Poliție Cândești a fost sesizat printr-un apel de urgenţă, de către un bărbat din localitatea Talpa, comuna Cândești, cu privire la faptul că în şanţul de la marginea unui drum comunal, se află un autoturism al cărui conducător auto s-ar afla sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii au depistat la faţa locului un bărbat de 52 ani, din comuna Cândești. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior a fost condus la Spitalul Municipiului Dorohoi, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză continuă cercetările, urmând să fie propusă soluţie procedurală.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad