Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD. Candidații la prezidențiale, între creștere economică și austeritate

Published

on

psd sediu

Creștere economică și măsuri sociale

Principalele linii economice ale programului prezidențial al lui Victor Ponta vizează consolidarea creșterii economice din ultimii ani și crearea de noi locuri de muncă, în paralel cu implementarea măsurilor de protecție socială.

Argumentul lucrurilor deja făcute

Ponta are argumentul lucrurilor deja realizate: reducerea TVA la pâine, de la 24% la 19%, reducerea taxei CAS cu 5 puncte procentuale, creșterea salariului minim pe economie de la 700 la 900 de lei și a pensiei medii de la 800 la 845 de lei. În plus, Victor Ponta are în „palmares” și obținerea în 2013 a primului loc în Uniunea Europeană la creștere economică.

De asemenea, s-a aprobat deja dublarea alocațiilor începând cu 1 noiembrie și creșterea pensiilor cu încă 5%, de la 1 ianuarie 2015.

Munca, motorul dezvoltării economice

Obiectivul lui Victor Ponta este ca un număr cât mai mare de cetățeni din segmentul de sărăcie să treacă treptat în rândurile clasei de mijloc. În viziunea candidatului PSD, motorul principal al dezvoltării economice trebuie să fie munca, iar în acest sens ținta principală pentru următorii ani trebuie să fie crearea de noi locuri de muncă, în special pentru tineri, și sprijinirea micilor întreprinzători.

Reducerea taxelor și garanția creșterii veniturilor

Victor Ponta este singurul candidat la Președinție care a redus taxele (TVA la pâine și CAS) și care poate garanta că nu va tăia niciodată pensiile și slariile. Niciun alt candidat nu a făcut un angajament în acest sens.

Austeritate fără solidaritate

Direcțiile economice vizate de Klaus Iohannis în programul său prezidențial se axează în principal pe renunțarea la politicile protecționiste și reducerea semnificativă a cheltuielilor publice, inclusiv la nivelul pensiilor și salariilor.

Schimbarea sistemului de pensii și renunțarea la principiul solidarității

Una dintre cele mai importante măsuri prevăzute în programul prezidențial al lui Klaus Iohannis este schimbarea radicală a sistemului de pensii, printr-o trecere de la principiul solidarității în care toți cetățenii contribuie într-un fond unic, la principiul individualității în care fiecare își strânge contribuția într-un cont personal. Prin urmare, statul nu va mai garanta pensiile. „Voi solicita decidenților politici să-și îndrepte atenția către alte formule de asigurare de venituri la bătrânețe”, se arată în programul lui Iohannis.

Revenirea la modelul austerității

În spatele lui Iohannis, în partidul care îl susține, se află foștii lideri PDL, Boc, Blaga, Videanu sau Roberta Anastase care sunt adepții modelului economic bazat pe austeritate, model acceptat public de către Klaus Iohannis.

Politica externă copiată de la Udrea

Un fapt interesant în programul lui Iohannis e că fragmente întregi din secțiunea Politică Externă sunt copiate ad literam din programul Elenei Udrea.

(Acest material reprezintă punctul de vedere al PSD Botoșani)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )