Connect with us

Administratie

Cristian Achiţei: „Nu discriminăm nicio comunitate locală”

Published

on

achiteicristian

Liderii PSD Botoşani şi primarii social democraţi au acuzat în termeni duri modul cum împărţit banii către unităţile administrativ-teritoriale. De partea cealaltă, reprezentanţii Consiliului Judeţean susţin că s-a făcut dreptate după ce primării PSD au primit sume mari de bani de la Finanţe şi de la guvern.

 

„Nu am privat nicio comună de nimic. Consiliul Judeţean nu distribuie decât 20% din suma care a venit de la Ministerul de Finanţe. 80% din bani au fost distribuiţi de Direcţia de Finanţe Botoşani. Comuna Vlădeni a primit 700 de milioane pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate, 2,16 miliarde pentru echilibrare buget… Hai să analizăm toate sumele care au venit la primării şi nu să facem doar declaraţii politice. Municipiul Botoşani are 3,59 miliarde pentru echilibrare. Mai are 37 de miliarde pentru cheltuielile salariale. Am încercat să echilibrăm sumele inclusiv cu cele de 80% şi cu alte sume ascunse. Nu discriminăm nicio comunitate locală”, a spus Cristian Achiţei, vicepreşedinte CJ Botoşani.

În plus, Achiţei a reamintit faptul că în luna august, Ponta şi Dragnea au semnat 27 de contracte de finanţare de care vor beneficia primăriile Băluşeni, Bucecea, Conceşti, Coşula (trei contracte), Curteşti, Darabani, Dorohoi, Drăguşeni, Frumuşica, Hilişeu Horia, Hudeşti, Lozna, Lunca, Pomârla, Săveni, Ştefăneşti, Tudora, Vlădeni, Vlăsineşti. Toate aceste primării sunt conduse de primari care fac parte din Partidul Social Democrat.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean nu a ratat ocazia de a lansa un atac către Ovidiu Portariuc care în ultimele zile a avut mai multe declaraţii la adresa liderilor PNL şi PDL.

„Eu cu îngrijorare am dat cei 2000 de lei la municipiul Botoşani. Mă gândeam dacă este în stare tovarăşul primar să-i cheltuiască. El face inaugurări de poduri înguste. Este a doua inaugurare absolut incredibilă. Dacă tot nu are proiecte, nu ştiu de ce ar trebui să discutăm. Tovarăşul Portariuc este de acord ca un grup de consilieri să fie făcuţi nesimţiţi. De trei ani de zile, tovarăşul Portariuc face un dezastru în municipiul Botoşani şi îşi batre joc de tot oraşul ăsta. Se chinuie să toarne trei metri pe Primăverii, să pună trei plombe”, a mai afirmat Cristian Achiţei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad