Connect with us
banner ad

Administratie

Proiectul privind împărţirea banilor către primării a trecut cu 18 voturi pentru. Social democraţii nu au participat la vot

Published

on

consiliuljudetean 28sept

Proiectul privind repartizarea sumelor defalcate pe unităţi administrative a trecut în forma iniţial cu un singur amendament propus de consilierul Florin Bulgaru care a solicitat suplimentarea sumei alocate comunei Răchiţi de la 50.000 de lei la 70.000 de lei.

Aşa cum era de aşteptat, proiectul a stârnit dispute în Consiliul Judeţean. Social democraţii au acuzat că banii s-au împărţit pe criterii politice şi i-au adus aminte lui Florin Ţurcanu că ei au muncit în 2012 ca acesta să ajungă preşedinte.

„Rectificarea bugetului este o lipsă de respect pentru CJ. Dumneavoastră aţi fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean ca să faceţi administraţie. Este o jignire să dai 2000 de lei la o rectificare de buget. Să luaţi de acolo de unde aţi dat 2000 de lei şi să daţi la Suliţa. Am purtat o discuţie cu domnul vicepreşedinte Sorescu şi i-am văzut jena din priviri. Este jenant ce ne propuneţi să votăm. Nu vom participa la vot”, a spus consilierul PSD Gheorghe Vâzdoagă.

Preşedintele Consiliului Judeţean a reacţionat imediat la acuzele venite din zona consilierilor social democraţi. Florin Ţurcanu le-a spus consilierilor PSD că primarii social democraţi au tot primit proiecte şi microbuze şcolare de la Guvernul Ponta.

„Au venit şi semnau contracte de finanţare către primarii PSD. I-aţi chemat la PSD: treceţi la noi, aveţi proiectul, avem microbuzul. Asta este politica pe care o faceţi. Noi am respectat legea”, a fost reacţia lui Florin Ţurcanu.

Până la urmă, cu 18 voturi pentru, proiectul a fost aprobat iar 66 de primării vor primi sume cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )