Connect with us

Administratie

Proiectul privind împărţirea banilor către primării a trecut cu 18 voturi pentru. Social democraţii nu au participat la vot

Published

on

consiliuljudetean 28sept

Proiectul privind repartizarea sumelor defalcate pe unităţi administrative a trecut în forma iniţial cu un singur amendament propus de consilierul Florin Bulgaru care a solicitat suplimentarea sumei alocate comunei Răchiţi de la 50.000 de lei la 70.000 de lei.

Aşa cum era de aşteptat, proiectul a stârnit dispute în Consiliul Judeţean. Social democraţii au acuzat că banii s-au împărţit pe criterii politice şi i-au adus aminte lui Florin Ţurcanu că ei au muncit în 2012 ca acesta să ajungă preşedinte.

„Rectificarea bugetului este o lipsă de respect pentru CJ. Dumneavoastră aţi fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean ca să faceţi administraţie. Este o jignire să dai 2000 de lei la o rectificare de buget. Să luaţi de acolo de unde aţi dat 2000 de lei şi să daţi la Suliţa. Am purtat o discuţie cu domnul vicepreşedinte Sorescu şi i-am văzut jena din priviri. Este jenant ce ne propuneţi să votăm. Nu vom participa la vot”, a spus consilierul PSD Gheorghe Vâzdoagă.

Preşedintele Consiliului Judeţean a reacţionat imediat la acuzele venite din zona consilierilor social democraţi. Florin Ţurcanu le-a spus consilierilor PSD că primarii social democraţi au tot primit proiecte şi microbuze şcolare de la Guvernul Ponta.

„Au venit şi semnau contracte de finanţare către primarii PSD. I-aţi chemat la PSD: treceţi la noi, aveţi proiectul, avem microbuzul. Asta este politica pe care o faceţi. Noi am respectat legea”, a fost reacţia lui Florin Ţurcanu.

Până la urmă, cu 18 voturi pentru, proiectul a fost aprobat iar 66 de primării vor primi sume cuprinse între 2000 şi 20.000 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad