Connect with us

Administratie

Sistem de alimentare cu apă inaugurat la Mihălăşeni

Published

on

mihalaseni inaugurare sistem apa

Primarul Geanin Loredan Buraga îşi păstrează obiceiul început în urmă cu câţiva ani şi oferă celor pe care îi cârmuieşte zile de sărbătoare pe care să şi le amintească. În acest an edilul şef a ţinut ca de Zilele comunei Mihălăşeni să inaugureze sistemul de alimentare cu apă a comunei.

O lucrare demarată în urmă cu 7 ani, în valoare de un milion şi jumătate de euro – fonduri guvernamentale, a fost sfinţită chiar de Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, apărătoarea comunei. Sistemul foloseşte apă captată din Barajul de la Stânca-Costeşti, un sistem de pompare şi un rezervor de 400 de metri cubi, graţie cărora acum locuitorii din cele mai mari trei sate ale comunei au apă potabilă. Fiind din Prut, calitatea acesteia este una chiar foarte bună.

Inaugurarea sistemului de alimentare cu apă s-a făcut în prezenţa prefectului Costică Macaleţi, dar şi a vicepreşedintelui CJ Cristian Achiţei, a directorului societăţii de apă din judeţ, precum şi a altor oficialităţi.

„Îl apreciez sincer pe domnul primar pentru toate proiectele pe care le derulează în folosul comunităţii sale. Este unul dintre edilii şefi ai judeţului care chiar pun pasiune în ceea ce fac şi acest lucru îl ştiu cel mai bine locuitorii din Mihălăşeni. Cu ajutorul Guvernului, cadoul făcut în acest an de ziua lor constă în 35 de kilometri de conductă şi 60 de canale, adică posibilitatea de a avea apă curată la ei acasă. Felicitări!”, este declaraţia prefectului Costică Macaleţi.

Hramul comunei le-a adus mihălăşenenilor, pe lângă slujba religioasă specifică sărbătorii creştine, spectacole, muzică populară, un parc de distracţie pentru cei mici, dar şi degustări de must şi de alte preparate aflate la mare căutare în perioada Brumărelului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad