Connect with us

Politica

Portariuc îl acuză pe Ţurcanu că împarte banii pe criterii politice. Municipiul Botoşani va primi 2000 de lei iar comuna Suliţa va încasa 100.000 de lei

Published

on

florinturcanu, ovidiuportariuc 512

Războiul dintre Portariuc şi Ţurcanu continuă. Consiliul Judeţean a dat publicităţii un proiect de hotărâre privind repartizarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2014.

Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, primăria municipiului Botoşani a solicitat suma de 13,9 milioane de lei dar va primi doar 2000 de lei.

„Municipiul Botoşani a solicitat Consiliului Judeţean pentru programe de dezvoltare locală şi proiecte de infrastructură suma de 13,9 milioane de lei şi prin acest proiect de hotărâre i-a fost alocată suma de 2000 de lei. Ăsta este respectul pe care preşedintele Consiliului Judeţean îl acordă locuitorilor municipiului Botoşani”, a afirmat Portariuc care a mai adăugat că toate localităţile conduse de primari PSD au fost afectate.

„O asemenea repartizare, nu cred să se mai fi făcutvreodată în ultiimii 10-12 ani. Toate comunele cu primari care nu aparţin alianţei PNL-PDL au primit suma de 2000 de lei. Este o sumă fixă pe care au dat-o tuturor primăriilor indiferent de cât au cerut. În schimb Suliţa primeşte 100.000 de lei, Ungureni 200.000 de lei, Mihai Eminescu 150.000 de lei, Flămânzi 200.000 de lei. Eu am convingerea că proiectul nu va trece în această formă”, a mai precizat primarul municipiului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad