Connect with us

Educatie

Gradul de SĂRĂCIE este mai mare de la an la an. Mii de dosare depuse pentru “Banii de Liceu”

Published

on

isj512 btonline

Mii de elevi din scolile din judet au posibilitatea de a-si continua studiile gratie programului guvernamental Bani de liceu. La nivelul judetului au fost depuse aproximativ 4.480 de dosare. Cele mai multe au fost inregistrate in unitatile liceale din judet.

De exemplu, la Liceul din Trusesti peste 200 de elevi au depus dosare pentru a primi bani de liceu, iar la Liceul “Dimitrie Cantemir” Darabani 235 de elevi asteapta sprijin financiar de la stat. La Liceul Vorona au fost depuse 204 dosare, in timp ce la Liceul Saveni 221 de liceeni sunt pe liste. La nivelul municipiului Botosani au fost depuse 140 de dosare.
Pana pe 23 octombrie se fac verificari la dosarele elevilor, iar pe 28 octombrie va fi anuntata lista beneficiarilor”, a spus Mihaela Hunca, inspector scolar general ISJ Botosani.
Bursa sociala acordata liceenilor are o valoare de 180 de lei pe luna, iar de acest ajutor material beneficiaza elevii care provin din familiile ale caror venituri medii brute, pe membru, in ultimele trei luni, anterioare celei in care a fost depusa cererea, au fost de cel mult 150 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad