Connect with us

Evenimente

Biciclistii si carutasii, pericol public pe drumurile din Botosani. 90 de accidente cu biciclişti şi căruţaşi în 2014

Published

on

accidentcaruta2

De la începutul anului şi până în prezent, nu mai putin de 90 de evenimente rutiere s-au produs in judetul nostru din cauza biciclistilor sau carutasilor care au ignorat regulile de circulatie si au provocat accidente de circulatie.

Statisticile arata ca 48 de accidente rutiere s-au produs din vina biciclistilor, iar 42 din neatentia carutasilor. Alte 38 de evenimente rutiere s-au intamplat din cauza soferilor care au apasat prea mult pedala de acceleratie, iar 28 din vina pietonilor care au traversat strada prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Datele furnizate de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politia arata ca 27 de accidente rutiere s-au produs din vina conducatorilor auto care nu au respectat regulile de circulatie si nu au dat prioritate celorlalti soferi din trafic.

De exemplu, in urma cu cinci ani cele mai multe accidente, in aceeasi perioada, respectiv 69, s-au produs din cauza vitezei, iar 39 din vina soferilor care au urcat bauti la volan.

“In ultimii cel putin cinci ani concluzionam ca principala cauza ramane viteza neadaptata la conditiile de drum sau viteza excesiva, urmata de neacordarea de prioritate fie pietonilor, fie altor vehicule din trafic”, a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant IPJ Botosani.

Anul trecut, in perioada ianuarie-octombrie s-au produs 41 de accidente in Botosani din cauza soferilor vitezomani, iar 39 in urma traversarii neregulamentare a pietonilor. Tot in anul 2013, in acelasi interval din vina biciclistilor s-au inregistrat 34 de accidente, iar 24 in urma neatentiei carutasilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )