Connect with us

Politica

COMUNICAT PSD: PDL sau ACL, aceeași Mărie cu altă pălărie!

Published

on

psd sediu

Alianța Creștin Liberală PDL-PNL sau „Alianța Răului” cum e cunoscută în rândul botoșănenilor, reprezintă cea de-a treia încercare a PDL de a-și spăla imaginea după guvernarea dezastruoasă în care reprezentanții acestui partid au tăiat salariile și pensiile și au majorat TVA și alte taxe.

Prima încercare: „Mișcarea pentru Botoșani”

Prima încercare a PDL de a se prezenta sub o altă siglă a fost la alegerile locale din 2012, când partidul lui Boc și Băsescu a încercat să se prezinte sub o altă denumire și o altă culoare. Așa a fost inventată „Mișcarea pentru Botoșani”, cu scopul de a păcăli botoșănenii că ar fi vorba de o nouă formațiune politi- că. „Mișcarea” nu a funcționat pentru că toți alegătorii au înțeles că e vorba de „aceeași Mărie cu altă pălărie!”, iar PDL a fost aspru sancționat la vot.

A doua încercare: „Alianța România Dreaptă”

La alegerile parlamentare,  PDL a încercat din nou să-i păcălească pe botoșăneni. Sub pretextul unificării dreptei politice din România, PDL s-a aliat cu câteva partide de buzunar și s-a prezentat în alegeri cu un nou nume și o nouă siglă: „ARD”. Nici de această dată botoșănenii nu s-au lăsat înșelați, sancționându-i și mai drastic pe cei care le- au tăiat salariile și locurile de muncă.

A treia încercare: ACL sau „Alianța Răului”

Cea de-a treia încercare a PDL de fugi de răspunderea propriei guvernări are loc chiar în aceste alegeri. Din nou, PDL se prezintă sub un nou nume: ACL, alături de PNL, partidul care în 2012 înfiera politicile de austeritate puse în practică de Boc, Băsescu, Blaga sau Anastase. De această dată, prima mișcare a făcut-o chiar președintele PNL Botoșani, Florin Țurcanu care a propus o înțelegere celor de la PDL pentru a-și înlătura foștii colegi din USL. Așa a luat naștere „Alianța Răului”, cum au numit-o botoșănenii. Ulterior, modelul Alianței Răului de la Botoșani a fost „exportat” pe plan național. Iar masca PDL pentru alegerile prezidențiale o întruchipează acum Klaus Iohannis, în spatele căruia se ascund în continuare aceeași reprezentanți PDL: Blaga, Anastase, Emil Boc, Videanu și ceilalți. În realitate, ACL nu este nimic altceva decât „aceeași Mărie, cu altă pălărie!”. Și nu e deloc greu de ghicit pe cine va susține această alianță în funcția de prim ministru: Traian Băsescu.

(Acest articol reprezintă punctul de vedere al PSD Botoșani)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )