Connect with us

National

Despre JOCURI şi importanta lor in lumea de astăzi

Published

on

online games

In prezent industria jocurilor s-a diversificat atat de mult incat acestea nu mai au ca tinta doar copii sau adolescentii. Exista jocuri special create pentru adulti care necesita o maturitate a gandirii si a luarii decizilor, exista jocuri care necesita un numar fix de participanti, exista jocuri care se pot intinde pe durata unor zile intregi si asa mai departe.

Exista doua mari categorii de jocuri la ora actuala. Primele sunt cele clasice, asa numitele board games, pe care toti dintre noi le-am jucat in copilarie. Unele jocuri au mii de ani, cum ar fi sahul sau damele.In prezent, aceasta industrie de board games s-a dezvoltat in varii directiipentru a atrage public de toate varstele, cu interese cat mai diferite.

O a doua industrie a jocurilor, care deja a depasit-o pe cea a jocurilor clasice, este cea a jocurilor pe calculator si pe console video, fie ele jocuri online sau offline. Daca ar fi sa ne raportam strict la industria online, piata de business dedicata jocurilor probabile se afla in top 3 ca importanta, ca venituri si ca popularitate in randul utilizatorilor de calculatoare, tablete si alte device-uri mobile.

E vorba de jocuri care se pot juca direct pe internet, de la jocuri de carti cum ar fi Whist, Poker sau Bridge, pana la jocuri de actiune, jocuri de tip puzzle si asa mai departe. Unele platforme online au luat in considerare transformarea unora din cele mai populare board games in jocuri online, sau in jocuri ce pot fi jucate pe calculator. Chiar daca experienta nu este aceeasi, sunt multi care prefera sa joace online astfel de jocuri.

divizia a

Un mare avantaj al jocurilor online este dat de faptul ca acestea pot fi jucate de oriunde atat timp cat ai acces la internet si pot fi jucate cu oricine care la randul sau are acces la interent. De asemena, tipurile de jocuri ce pot fi incercate pe platformele de gaming sunt cu mult mai variate si mai dinamice decat cele de tipul board_game.

Industria jocurilor pe calculator, sau pe platforme de gaming este atat de populara incat in prezent se organizeaza campionate internationale de marile companii producatoare de jocuri, campione cu premii de sute de mii de euro, unde doar cei mai buni dintre cei buni pot participa.

Un lucru este cert insa. Incet dar sigur, industria jocurilor online, a jocurilor pe calculator, pe tableta, pe console si asa mai departe va continua sa se dezvolte. Se pune mult accentul pe grafica, pe experienta propriu-zisa, se folosesc engine-uri din ce in ce mai avansate. Si, daca aceasta tendinta continua, probabil multa lume va incepe sa petreaca mai mult timp intr-o lumea virtuala decat in propria realitate.

Ramane sa vedem care va fi urmatorul stagiu de evolutie al jocurilor, indiferent de tipul acestora.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )