Connect with us

National

S-ar putea schimba TOATE NUMERELE de TELEFON din România

Published

on

telefon tintag foto Realitatea

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat, marţi, o consultare publică privind o serie de schimbări ce privesc numerotarea numerelor de telefon din România, în funcţie de evoluţiile tehnologice din domeniu. Astfel, ANCOM doreşte să elimine prefixul pentru numerele pentru terminalele fixe, precum şi diferenţele dintre numerele de telefoane fixe şi mobile.

ANCOM a precizat că lansează un chestionar prin intermediul căruia urmăreşte să afle opinia industriei asupra unor subiecte precum eliminarea semnificaţiei geografice a numerelor de telefon, oportunitatea dedicării unui domeniu distinct de resurse de numerotaţie pentru comunicaţiile ‘Machine-to-Machine’ (M2M), respectiv, într-un orizont mai îndelungat, unificarea numerelor destinate serviciilor la puncte fixe şi a celor la puncte mobile.

“În ultimii ani, s-au putut constata o serie de evoluţii în piaţa de comunicaţii electronice din România, precum migrarea unor reţele către tehnologiile IP sau utilizarea frecventă a terminalelor mobile inteligente pentru conectarea la internet. În acest context, asigurarea unui grad mai mare de mobilitate a devenit o prioritate în strategia pentru dezvoltarea ulterioară a serviciilor de comunicaţii electronice. Atenuarea restricţiilor de mobilitate a unor servicii de comunicaţii electronice, care decurg din condiţiile de utilizare a anumitor resurse de numerotaţie, ar putea fi aşadar oportună”, se menţionează în comunicat.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )