Connect with us

Administratie

Au promis că ne scapă de HSR iar acum ei îşi fac propriul HSR. INTENŢIA primăriei Botoşani va nemulţumi mii de şoferi

Published

on

hsr masinaridicata

În campania electorală din 2012, Ovidiu Portariuc promitea că îi va scăpa de HSR, firma care se ocupa de ridicarea maşinilor parcate neregulamentar şi de administrarea mai multor parcări din municipiul Botoşani.

La acea vreme, Portariuc era extrem de vehement şi aducea tot felul de acuzaţii fostului primar Flutur şi fostului viceprimar Ghiorghiţă. Au trecut aproape doi ani şi jumătate de când Ovidiu Portariuc a câştigat alegerile iar contractul cu HSR nu a fost reziliat aşa cum a promis în campanie. Ba mai mult, acest contract a fost prelungit de către primărie.

Între timp, autorităţile locale s-au gândit că un serviciu al primăriei s-ar putea ocupa de ridicarea maşinilor şi administrarea parcărilor. În bugetul pe 2015, primăria va aloca o sumă consistentă pentru a cumpăra parcomate, un vehicul pentru ridicarea autoturismelor parcate neregulamentar plus dispozitivele de blocare. Foarte probabil, acestea vor fi cumpărate de la HSR, o firmă care rămâne fără obiectul de activitate. În felul acesta, HSR se dovedeşte o afacere cu adevărat de succes. A investit vreo 200.000-300.000 de euro iniţial dar şi-a amortizat investiţia foarte repede deoarece în primul an se ridicau zeci de maşini în fiecare zi. Ulterior, au venit banii din blocare şi administrarea parcărilor. Acum, HSR ar putea da o nouă lovitură şi anume să vândă primăriei Botoşani parcomatele şi dispozitivele de blocare.

Viceprimarul Cosmin Andrei promite că această variantă este foarte bună deoarece nu vor mai fi abuzuri. În acelaşi timp, angajaţii primăriei vor avea o listă lungă de personaje de prin Botoşani de care nu se vor putea atinge deoarece se vor înroşi telefoanele dacă maşinile acestora vor fi ridicate.

„Intenţia noastră este să trecem acest serviciu la primărie. Am discutat cu colegii şi am stabilit un calendar pentru achiziţia parcomatelor. Pentru a putea avea acest serviciu funcţional este nevoie de parcomate, personal şi utilaje. Cert este că nu vom mai fac abuzuri ci vom ridica doar în situaţii excepţionale. Probabil vom începe activitate de anul viitor”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad