Connect with us
banner ad

National

STADION de 18 milioane de euro la Suceava. Anul viitor încep lucrările

Published

on

lungu stadion nou foto obiectiv

Pentru că posibilitatea accesării fondurilor europene pentru o asemenea investiţie nu este prevăzută pentru perioada 2014 – 2020, primarul Sucevei vrea să ia credit pentru a construi noul stadion. Valoarea estimată ar fi de 18 milioane de euro, Ion Lungu fiind de părere că poate fi accesat creditul anul viitor şi ar fi de preferat un stadion nou, în zona Metro, cu toată infrastructura conexă, decât modernizarea actualului stadion.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că nu renunţă la construirea unui nou stadion, cu toate că posibilitatea accesării fondurilor europene pentru o asemenea investiţie, nu este prevăzută pentru perioada 2014 – 2020. Prin urmare, şansele ca să se mai schimbe câte ceva în acest sens sunt modeste şi primarul a lăsat să se înţeleagă că şi-a luat gândul de la a mai atrage fonduri europene pentru noul stadion. „Mă doare sufletul că nu sunt prinse fonduri pentru un stadion, un complex sportiv”, a declarat Ion Lungu.
Pe de altă parte, tot Ion Lungu a arătat că varianta pe care ar putea-o promova şi pe care, de altfel, o va discuta cu grupurile de consilieri locali suceveni, este cea a accesării unui credit pentru a putea demara lucrările la stadionul respectiv. „Vreau să facem acest lucru anul viitor. Cred că încape (în gradul de îndatorare al municipalităţii – n.red.) un credit pentru un stadion nou”, a declarat primarul Ion Lungu. Reamintim că tot el a pus, săptămâna trecută, şi problema unui credit pentru cofinanţarea unor lucrări la sistemul de termoficare şi finanţarea unor lucrări la piaţele agroalimentare din centrul Sucevei şi din cartierul George Enescu, dar şi de modernizare a zonei de agrement din strada Parcului.

Citeşte mai mult pe Obiectiv de Suceava

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )