Connect with us

Social

Încep PROTESTELE. VEZI ce revendicări au sindicaliştii

Published

on

protest cartel alfa

Sindicatul ”IMPACT” Botoșani, sindicat ce reprezintă lucrători din asistență socială, va picheta în data de 8 octombrie 2014 sediul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice din București cu un număr de 15 persoane, alături de colegii din Federația Națională Sindicală FNS PRO.ASIST, în cadrul acțiunilor sindicale promovate de Cartel ALFA.

Cu această ocazie, o delegație de 5 reprezentanți din conducerea FNS PRO.ASIST va avea o întâlnire cu d-na Ministru Rovana Plumb pentru a discuta cele mai arzătoare probleme cu care se confruntă lucrătorii din acest sector de activitate. Din delegație va face parte și președinta Sindicatului ”IMPACT” Botoșani, Socianu Camelia, în calitate de vicepreședinte al Federației PRO.ASIST.

REVENDICĂRI FNS ”PRO.ASIST”
1. Majorarea veniturilor salariaților din asistență socială cu cel puțin 50% aceștia având în prezent cele mai mici salarii din sistemul bugetar.
2. Emiterea unui act normativ care să impună la nivel național aceleași drepturi tuturor salariaților sistemului fără deosebiri de la județ la județ în acordarea sporurilor la salariile de bază pentru personalul care lucrează în aceleași condiții de muncă.
3. Plata sporului corespunzător pentru angajații care asigură continuitatea activității în zilele de sămbăta, duminică și sărbători legale .
4. Introducerea grupei de muncă pentru angajații care lucrează în condiții grele/vătămătoare.
5. Eliminarea discrepanțelor salariale prin punerea în aplicare, în totalitate ,a Legii nr. 284/2010 precum și modificarea valorii de referință de la 600 lei la nivelul salariului mediu brut pe economie.
6. Emiterea unui act normativ care să reglementeze salarizarea asistentului maternal profesionist cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare – Codul Muncii și Legea nr. 284/2010.
7. Consultarea FNS PRO.ASIST în toate modificările legislative pe care le are în vedere MMFPSPV referitoare la asistența socială (Standarde, Statute, Regulamente, etc.)
8. Incadrarea, conform prevederilor legale, pe funcții teritoriale a tuturor funcționarilor publici din sistemul de asistență socială și promovarea la gradul “principal” a tuturor educatorilor specializați și a instructorilor de educație care indeplinesc condițiile de vechime și performanță.
9. Eliminarea discrepanțelor salariale la funcționarii publici create prin eliminarea treptelor profesionale.
10.Promovarea proiectului de act normativ pentru modificarea Legii nr. 62/2011, așa cum s-a discutat și negociat cu organizațiile sindicale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad