Connect with us

Auto

Maşini care consumă sub 2 litri la suta de kilometri şi maşini pe aer

Published

on

masini ford

Maşinile economice sunt în vogă, anul acesta, la Salonul Auto de la Paris. Citroen, Peugeot, Renault, dar şi Lamborghini, au prezentat maşini care folosesc tehnologii noi şi materiale de ultimă generaţie pentru a reduce cât mai mult emisiile şi consumul.

Analiştii spun că astfel de vehicule se vând cel mai bine pe piaţa europeană care încă suferă din cauza crizei economice.

Vedeta standului Citroen a fost C4 Cactus Airflow, un concept care promite un consum de doar 2 litri la suta de kilometri. Maşina reuşeşte această performanţă datorită sistemului de propulsie hibrid, format dintr-un motor pe benzină cu 3 cilindri şi un rezervor de aer comprimat. Astfel, în anumite condiţii, maşina poate merge exclusiv cu aer. Autoturismul poate atinge o viteză maximă de peste 200 de kilometri la oră.

Aceeaşi tehnologie şi acelaşi consum promite, într-un ambalaj mai compact, şi vărul de concern, Peugeot 208 Hybrid Air. Aceste vehicule sunt răspunsul grupului Peugeot-Citroen la o provocare lansată de guvernul francez, care până în 2020 doreşte să fie produsă în serie o maşină care să consume 2 litri la suta de kilometri.

Renault nu s-a lăsat mai prejos şi a prezentat un concept hibrid benzină-electric, care promite un consum de doar 1 litru la suta de kilometri.

Citeşte mai mult pe Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )