Connect with us

Sanatate

Sute de bolnavi transferaţi la Iaşi, pentru că la Mavromati nu există neurochirurgie

Published

on

elicopter smurd (5)

In  acest an, sute de pacienti aflati in stare grava, fie  internati in spital, fie dintre cei ajunsi la  urgente, au ajuns in mainile medicilor  neurochirurgi din Iasi pentru a fi tratati.

Dusi cu  elicopterul SMURD sau cu ambulanta, bolnavii au  pierdut zeci de minute sau ore importante cu  transportul.
Datele arata ca 35 de pacienti internati in spital, dar si 192 de  bolnavi ajunsi in urgente, au fost transferati, in primele noua luni ale anului, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie Iasi.
Lipsa unui compartiment de neurochirurgie la  Botosani este  resimtita puternic de bolnavi si de aceea reprezentantii spitalului au cerut la nivel central aprobare pentru infiintarea unui astfel de compartiment in unitate, pe sectia de chirurgie generala.

“Au fost transferati de pe sectii 35 de pacienti, iar din Unitatea de Primiri Urgente 192. Aceasta de la inceputului anului si pana in prezent. Noi am solicitat Ministerului Sanatatii aprobarea unui compartiment de neurochirurgie in cadrul sectiei chirurgie generala cu zece paturi. Ar fi bine sa se concretizeze, mai ales ca aceasta specialitate nu exista in spital, iar prin infiintarea ei ar fi scutiti si pacientii de drumuri la Iasi si creste si gradul de performanta si indicele de complexitate a cazului pentru Spitalul Judetean.De altfel, masura este beneficia si in contextul in care intr-un accident rutier cu traumatisme severe orice minut conteaza”, a declarat Ioan Asaftei, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Au fost si cazuri in care pacientii nu au apucat sa  mai ajunga pe mana neurochirurgilor din Iasi  pentru ca au murit pe drum.  Daca, de la anul si spitalul din Botosani va avea un  compartiment de neurochirurgie, aici se  vor putea efectua, intr-o prima etapa, doar  interventii usoare.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )