Connect with us

Politica

Start în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale GALERIE FOTO

Published

on

campanie prezidentiale

În această noapte s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din data de 2 noiembrie. 14 candidaţi se luptă pentru cea mai importantă funcţie în România dar cu şanse reale sunt cotaţi doar doi candidaţi.

Principalele alianţe politice, PSD-UNPR-PC şi PNL-PDL au început campania imediat după miezul nopţii. Staff-urile celor două alianţe politice, au ieşit pe străzile municipiului şi au lipit primele afişe cu candidaţii pe care îi susţin.

Staff-ul Alianţei Creştin Liberale s-a reunit la sediul Partidului Democrat Liberal. De aici, liberalii şi democrat liberalii au plecat către parcul din faţa UPC. Cătălin Flutur, Florin Ţurcanu, Viorel Grigoraş şi Cristian Roman au lipit primele afişe cu Klaus Iohannis. În timp ce aceştia lipeau afişele, pe strada Marchian a trecut echipa de campanie a PSD-ului. Liberalii şi democrat liberalii i-au aplaudat pe adversarii lor politici după care s-au îndreptat către parcul primăriei.

„Plec cu foarte multă încredere, cu foarte multă speranţă. Nu numai eu ci şi toţi colegii mei. Avem o echipă semnificativă în spate. Plecăm cu gândul că România are nevoie de un preşedinte adevărat, de un preşedinte care ştie ce să facă, de un preşedinte care a dovedit că a ştiut ce să facă. României un astfel de om îi trebuie. Şicanele deja au început. Pentru mine nu este nicio surpriză. Ăsta este stilul PSD-ului de lucra în campanie”, a declarat Cătălin Flutur, copreşedinte ACL Botoşani.

„Eu peste sută la sută. În seara de la europarlamentare am spus în direct la TeleM că cel mai bun candidat este Klaus Iohannis. Astăzi am ajuns să începem campania pentru Iohannis. Am crezut în el şi cred în el. România are nevoie de un preşedinte care să fie independent de clasa politică şi de baroni. România a ajuns aici pentru că a fost manevrată şi condusă doar de oameni politici fără să avem un om care să gândească pentru cetăţeni. Klaus Iohannis este un tip ferm, corect, cinstit şi a demonstrat. Noi vom duce o bătălie cinstită, corectă. Niciodată nu am folosit alte metode. Domnii de PSD  vor decide ei cum o să ducă. Eu observ în fiecare zi cum duc această bătălie. Încălcând legislaţia şi ameninţând şi promiţând fel lşi fel de lucruri pentru a obţine victoria. Nu o să câştige. Eu fac alergie la culoarea roşie pentru că am înţeles că sunt otrăvitări pentru români. I-am aplaudat, ei nici nu au spus nici măcar mulţumesc. Le doresc succes. Românii vor stabili câştigătorul”, a afirmat Florin Ţurcanu, copreşedinte ACL.

De partea cealaltă, membrii alianţei PSD-UNPR-PC s-au reunit la sediul social democraţilor iar de aici au mers în parcul din zona primăriei Botoşani unde au lipit primele afişe. Din staff-ul social democraţilor au făcut parte parlamentarii Doina Federovici, Mihai Baltă, Tamara Ciofu precum şi primarul Ovidiu Portariuc.

“PSD aduce în fața alegătorilor cel mai bun candidat, Victor Ponta. Victor Ponta înseamnă schimbarea regimului Băsescu și este singurul candidat la funcția de președinte care a luptat pentru înlăturarea regimului Băsescu. Victor Ponta este acela care a îndreptat nedreptățile făcute cetățenilor români, a reîntregit salariile tăiate și a dat înapoi ceea ce s-a luat din pensii de către guvernarea PDL, în timpul regimului Băsescu, a redeschis spitalele închise de guvernele anterioare, a scăzut TVA-ul la pâine și a eliminat peste 90 de taxe. Victor Ponta este singurul candidat care poate unifica societatea românească. Îndemn alegătorii să fie alături de noi și împreună să votăm cel mai bun președinte pe care îl poate da România în acest moment. Victor Ponta, un președinte care va realiza din nou marea unire a românilor. Zece ani de divizare și de conflict sunt prea mulți! Avem nevoie de echilibru și stabilitate pentru a construi pe viitor. Noul președinte al României trebuie să vrea să depășească 25 de ani de tranziție imperfectă, dar și 10 ani de scandal și război politic”, a fost mesajul senatorului Doina Federovici.

“După victoria la alegerile locale din 2012, după victoria de la alegerile europarlamentare, parlamentare, a venit momentul să închidem această serie de alegeri poate cu cea mai importantă rundă de alegeri, alegerile prezidențiale. Am convigerea că botoșănenii vor fi alături de noi, de PSD, alături de Victor Ponta la fel cum au fost alături de noi și la ultimele alegeri și le mulțumim pentru încrederea acordată. Alegerea lui Victor Ponta ca președinte va pune capăt unei perioade negre pentru istoria României, zece ani de conflict politic, de scandal, de suferință și începutul unei noi perioade. Avem încredere în Victor Ponta, este singurul lider politic național care în ultima perioadă a sprijinit Botoșaniul, l-a vizitat într-un an de zile mai mult decât toți ceilalți lideri politici pe parcursul mandatelor lor. Eu am speranța și în același timp mă bazez pe votul botoșănenilor și cred că în Botoșani Victor Ponta va câștiga din primul tur, vom avea un procent cu mult peste 50%, după cum arată și ultimele sondaje făcute de noi, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

În bătălia pentru funcţia de preşedinte al României au intrat 14 candidaţi dintre care patru independenţi. Este vorba de:

Victor Viorel Ponta (PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), Elena Gabriela Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Cristian Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Gabriel Brînză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) şi independenţii Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Viorel Meleşcanu şi Gheorghe Funar.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad