Connect with us

National

PROGNOZA METEO. Weekend friguros, cu vânt puternic şi ploi

Published

on

toamna

Sfârşitul de săptămână aduce o vreme specific de toamnă, cu temperaturi scăzute, ploi şi vânt, pe alocuri puternic. Nici săptămâna care urmează nu aduce schimbări în tabloul termic.

Sâmbătă, vremea rămâne răcoroasă, încă nu ne încălzim simţitor, iar peste vestul, nord-vestul şi centrul ţării, ca şi peste sud-estul extrem, încă trenează norii, în rest însă predomină soarele. Plouă trecător pe parcursul zilei prin Crişana, local în Maramures, şi, izolat, în Transilvania şi Banat, posibil şi în sudul litoralului. Vântul va fi şi el mai alert pe litoral şi în sudul Banatului, iar la amiază vor fi temperaturi de numai 13 grade în nordul Moldovei, şi doar izolat, în regiunile intracarpatice, se ating 20 de grade la amiază.

Duminică, vremea va fi în continuare uşor mai rece decât în mod normal în prima decadă a lunii octombrie, în aproape toată ţara, iar la amiază vor fi temperaturi de la 13…14 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei până la 20 de grade, izolat, în centru şi nord-vest. Ca aspect, soarele se ascunde după nori doar prin sudul şi vestul ţării, ca şi la munte, unde însă doar izolat plouă slab pe parcursul zilei. Iar vântul dă semne de agitaţie numai în sudul Banatului, în rest este destul de liniştit.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad