Connect with us

Evenimente

Au rămas fără permis din cauza alcoolului

Published

on

etilotest

În noaptea de 30.09/01.10.2014, în jurul orei 01.25, a fost oprit în trafic,  pe DN 29 A, în localitatea Hudești, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitatea Alba, comuna Hudești.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În aceeaşi noapte, a fost depistat în trafic, pe DN 29 A în localitatea Hudești, un alt tânăr, de 26 ani, din localitatea Lişna, comuna Suharău, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )