Connect with us

Evenimente

Au rămas fără permis din cauza alcoolului

Published

on

etilotest

În noaptea de 30.09/01.10.2014, în jurul orei 01.25, a fost oprit în trafic,  pe DN 29 A, în localitatea Hudești, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din localitatea Alba, comuna Hudești.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

În aceeaşi noapte, a fost depistat în trafic, pe DN 29 A în localitatea Hudești, un alt tânăr, de 26 ani, din localitatea Lişna, comuna Suharău, judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autoturism.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie.

În cauză s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )