Connect with us

Economic

Reducerea CAS cu 5 procente a intrat în vigoare

Published

on

bani masinanumarat

Controversata măsură a reducerii CAS intră de astăzi în vigoare. Patronii vor plăti taxe mai mici cu 5 procente, însă se tem că statul va lua ce a dat cu o mână, o dată ce campania electorală se va încheia.

Cu alte cuvinte, patronii de firme se aşteaptă la noi creşteri de impozite în perioada următoare pentru că reducerea contribuţiilor sociale va lăsa un gol de 4,8 miliarde de lei la bugetul de stat. Salariaţii nu vor avea nimic de câştigat de pe urma acestei măsuri. Leafa nu le va creşte la final de lună pentru că patronii vor folosi banii economisiţi din reducerea taxelor pentru noi investiţii.


După epopeea legislativă din ultimele luni, CAS a scăzut astăzi cu 5 puncte procentuale la angajatori. În aceste condiţii, două scenarii sunt posibile. Dacă patronii ar creşte salariile, atunci un angajat cu un salariu net de 2.000 de lei pe lună va câştiga în plus 81 de lei. În cazul în care salariul nu este mărit, angajatorul va economisi 143 de lei pentru fiecare salariat plătit cu 2.000 de lei. Banii astfel economisiţi vor fi reinvestiţi.
Citeşte mai mult pe Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad