Connect with us
banner ad

Administratie

Urban Serv şi Ecotic demarează o nouă campanie de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice

Published

on

deseuri electronice512

Societatea de salbritate Urbanserv, în parteneriat cu Asociaţia Ecotic, demarează o campanie de colectare a deşeurilor electronice şi electrocasnice. Cei care preau astfel de deşeuri vor fi recompensaţi cu câte un premiu ce constă în detergenţi şi produse de spălat.


„Se deschide o nouă campanie privitoare la colectarea DEE-urilor la nivelul municipiului Botoşani. Aceste campanii se organizează de doi ani de zile împreună cu Ecotic. Campania se adresează locuitorilor de pe raza municipiului Botoşani. Urban Serv are deschise trei puncte de colectare. Avem containere speciale pentru adunarea acestor tipuri de deşeuri. Este o acţiune care sperăm să aibă succesul necesar. De fiecare dată când am organizat o astfel de acţiune, cetăţenii au răspuns pozitiv. Deşeurile grele cum ar fi maşinile de spălat sau frigiderele pot fi ridicate de la domiciliu de către angajaţii Urban Serv”, a declarat Simion Drelciuc.

urban serv, ecotic

Reprezentanţii Asociaţiei Ecotic susţin că Botoşaniul stă destul de bine în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor electronice şi electrocasnice.

„În municipiul Botoşani există o disponibilitate şi o implicare a tuturor factorilor. Statistica spune că de la an la an se colectează tot mai mult ceea ce înseamnă că ne-am atins scopul. Într-un an de zile se ajunge la aproape un kilogram pe cap de locuitor ceea ce înseamnă media pe ţară. În 2013, media a fost de 7 tone pe campanie. Este mult peste media pe ţară. De regulă, la o astfel de campanie se colectează 2-3 tone”, a precizat reprezentatul în teritoriu al Aociaţiei Ecotic.

cosmin andrei, simion drelciuc

Viceprimarul Cosmin Andrei susţine că astfel de campanii se vor organiza periodic şi vor fi sprijinite de autorităţile locale.

„Nu pot decât să salut această campanie care se desfăşoară la nivelul municipiului Botoşani. Este o campanie din care toată lumea câştigă. Observ că s-a ridicat ţinta la zece kilograme pentru a oferi un premiu. Dacă la începutul campaniei reprezenta un lucru inedit, acum este o obişnuiţă. Astfel de acţiuni au dus la obţinerea unui titlu onorant pentru municipalitate şi mă refer la faptul că Botoşaniul este singurul oraş din România care are suprafaţa verde în concordanţă cu legislaţia europeană. Pentru a ajunge la acest rezultat este nevoie de toate aceste acţiuni”, a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )