Connect with us

Economic

O companie botoşăneană intră pe piaţa asfaltatorilor din România. Va investi 137 de miliarde de lei vechi într-o staţie mobilă de asfalt

Published

on

statie asfalt

Una din cele mai importate firme din judeţul Botoşani se extinde şi va intra pe piaţa asfaltatorilor din România. Această companie a accesat un proiect cu finanţare europeană şi va achiziţiona o staţie de asfalt mobilă plus câteva utilaje. Patronul firmei susţine că la ora actuală doar Umbrărescu mai deţine o astfel de staţie mobilă de asfalt.

Este vorba de compania Victor Construct care din acest an şi-a extins obiectul de activitate. A câştigat licitaţia pentru reabilitarea străzii Primăverii din municipiul Botoşani iar în urmă cu câteva zile a semnat contractul pentru modernizarea a zece străzi din municipiul Suceava.

Intrarea companiei Victor Construct pe piaţa asfaltatorilor nu a fost o veste prea bună pentru celelalte firme care lucrau de ani buni pe acest domeniu. „La licitaţia de la Suceava, încă o dată justiţia a fost dreaptă. Nişte firme m-au purtat prin contestaţii şi prin justiţie. Ele au fost descalificate”, a precizat Victor Mihalachi, patronul firmei Victor Construct.

Asfalt la preţ dublu

Firma Victor Construct a câştigat anul trecut licitaţia pentru modernizarea străzii Primăverii din Botoşani. A lucrat la tot ce înseamnă trotuare şi montarea pavelelor lângă liniile de tramvai dar pentru partea de asfalt a trebuit să apeleze la firmele care aveau staţii şi utilaje.

Strada Primaverii asfaltare (11)

„Am rămas dezamăgit pentru că m-am dus la colegi din Botoşani şi din Suceava pentru a lua asfalt iar ei mi-au dublat preţul. Eu vând betonul cu un adaos foarte mic firmelor care au nevoie. O să rămână în piaţă cei serioşi, care coboară în şantier, care investesc, care riscă”, a spus patronul firmei Victor Construct.

Proiect european pentru investiţii

Firma Victor Construct a accesat un proiect cu finanţare europeană şi urmează să achiziţioneze o staţie mobilă de asfalt. Valoarea totală a proiectului este de 137 de miliarde de lei vechi din care 70 de miliarde sunt fonduri nerambursabile.

victor mihalachi

„Am un proiect european în valoare de 137 de miliarde de lei. Deja am pus scrisoarea de garanţie. Ne aducem o staţie mobilă de asfalt. Este o staţie foarte performantă, plus utilajele necesare pentru asfalt. Asta se va întâmpla în primăvara anulu viitor. O astfel de staţie are doar unul în ţară”, a mai afirmat Victor Mihalachi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad