Connect with us

Administratie

Un consilier local din Darabani va deveni persoana non grata

Published

on

tirniceru consilier local darabani

Edilul şef al urbei, Corneliu Aroşoaie, a răbufnit în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local din 26 septembrie, în momentul în care independentul Dan Tîrniceru-Ifrim a atras atenţia ca fondurile alocate de la Guvern pentru reabilitarea străzilor din Darabani să fie folosite exclusiv pentru balastare.

Primarul a propus ca într-o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, Tîrniceru să fie declarat persoană non grata şi i-a spus independentului să-şi dea demisia din Consiliul Local. După terminarea şedinţei, Dan Tîrniceru-Ifrim a spus că îl va da în judecată pe Corneliu Aroşoaie pentru „caracterizarea” pe care i-a facut-o primarul oraşului Darabani.

Judeţul Botoşani a primit de la Guvern 14,2 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de ploile şi viiturile produse în acest an. Din această sumă, oraşului Darabani i-au fost repartizate 243.000 lei. Arhitectul şef al urbei, Gheorghe Dragotă, a precizat că pagubele estimate au fost în valoare de 370.200 lei şi a enumerat peste 20 de artere ale oraşului care vor fi reabilitate cu banii primiţi de la Guvern. „Din câte am văzut eu în perioada asta, nu cred că a fost aşa afectat oraşul Darabani, aşa cum a fost afectată zona Corneşti când a fost inundat Dorohoiul. Asta undeva tinde spre campania electorală şi sper ca toată suma respectivă să fie folosită pentru balastat, aşa cum scrie în devizul de lucrări” a precizat consilierul Dan Tîrniceru-Ifrim, care s-a abţinut de la vot. Proaspătul social-democrat, Lucian Florea, a recunoscut că oraşul Darabani nu s-a confruntat cu mari calamităţi în acest an, dar a spus că suma alocată de guvernanţi dărăbănenilor este foarte utilă comunităţii. „Din punctul meu de vedere cred că este un lucru foarte bun pentru că s-a reuşit obţinerea acestor bani. Sunt bani care vin în comunitate şi care nu pleacă din comunitate şi trebuie să fim bucuroşi că aceşti bani vor fi folosiţi pentru noi” a precizat Florea.

Citeşte mai mult pe Dărăbăneni.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad