Connect with us

Politica

Portariuc îl ameninţă pe Ţurcanu cu referendumul pentru demitere. Preşedintele CJ îi cere demisia primarului

Published

on

florinturcanu ovidiuportariuc920

Nemulţumit de faptul că Ţurcanu nu doreşte să pună pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Judeţean, un proiect privind schimbarea vicepreşedinţilor CJ, Ovidiu Portariuc ameninţă cu organizarea unui referendum.

Social democraţii au depus un proiect de hotărâre prin care încearcă să schimbe vicepreşedinţii Consiliului Judeţean. Ei sperau că în şedinţa programată duminică dimineaţă, vor reuşi să-şi impună noii vicepreşedinţi. Problema este că Ţurcanu a plecat două luni în concediu iar proiectul PSD-ului stă printr-un birou.

„Dacă va proceda în continuare la fel, sfidând pur şi simplu legea, cetăţenii au luat în calcul organzarea unui referendum. S-a atins acea masă critică de nemulţumiţi la nivelul judeţului. Este un demers pe care îl luăm în calcul, am avut discuţii şi cu colegii noştri. Dacă va considera în continuare că este mai presus de lege, va trebui să acţionăm”, a ameninţat Ovidiu Portariuc.

La scurt timp după declaraţia primarului, Florin Ţurcanu a emis un comunicat de presă prin care a precizat că este de acord inclusiv să demisioneze dar cu condiţia ca şi Ovidiu Portariuc să facă acelaşi lucru.

COMUNICAT Intenția, cel puțin declarativă a primarului Ovidiu Portariuc de a declanșa un referendum pentru demiterea președintelui Consiliului Județean, nu reprezintă altceva decât declinarea, din nou, a atenției opiniei publice de la faptul că administrativ, în municipiul Botoșani nu se întâmplă nimic…și nu se întâmplă nimic în folosul cetățenilor de doi ani de zile.

“Dacă dorește să clarificăm problema cu legitimitatea, îl provoc pe domnul Portariuc să ne dăm demisia împreună și să organizăm alegeri, nu referendum.Dacă tot se vorbește de nelegitimitate politică pentru că am ieșit din USL, atunci, nici eu, nici domnul Portariuc și nici toți primarii care au prins mandat sub sigla USL nu suntem legitimi. Tânărului primar votat de 10% din electorat îi recomand să citească legislația și să înțeleagă că organizarea unui referendum implică inclusiv strângere de semnături, pe care sunt convins că le-aș strânge foarte ușor pe municipiul condus vremelnic de dumnealui”, a declarat Florin Țurcanu, președintele PNL Botoșani.

Din păcate, modul cum a evoluat și evoluează administrativ municipiul Botoșani demonstrează că primarul Portariuc de 10% nu poate să vină din nou în fața electoratului pentru a cere votul. Care este activitatea politică a dumnealui și a PSD-ului? Plângeri penale, referendum împotriva președintelui, altceva bun nu au de făcut pentru locuitorii municipiului și județului Botoșani?

Rog reprezentanții PSD să renunțe la vechile metehne și să respecte cetățeanul, iar primarului îi recomand să dea dovadă de maturitate politică și să înțeleagă că prioritățile municipiului sunt altele decât cele expuse zilnic de dumnealui în mass-media locală.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad