Connect with us

Evenimente

Astăzi ora 11.00. Începe Târgul Agro-Zoo la Popăuţi

Published

on

targ agrozoo17

Astăzi va debuta o nouă ediţie a Târgului Agro-Zoo, eveniment organizat de Staţiunea de Cercetate Popăuţi în parteneriat cu asociaţiile şi instituţiile din domeniul agricol şi cultural.

De organizarea evenimentului s-a ocupat Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi şi în acelaşi timp preşedinte al Asociaţiei Moldoovis. El spune că în prima zi, că în prima zi vor fi mai multe acţiuni dedicate fermierilor, inclusiv întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii care vor prezenta strategia pentru anii următori precum şi modul cum vor putea fi accesate proiectele cu finanţare europeană.

„Evenimentul va începe sâmbătă la ora 11.00. Se vor vizita exemplarele de animale. În jurul orei 13.00 va avea loc o întâlnire cu fermierii şi se va discuta pe noua politică agricolă comună. Mi-au confirmat cei de la Ministerul Agriculturii că îşi vor trimite reprezentanţi la Popăuţi pentru a prezenta ce sprijin va avea fermierul începând cu anul 2015. Vor fi prezentate proiectele care pot fi accesate. Tot sâmbătă vom avea o întâlnire cu membrii consiliului director al Federaţiei Romovis. Va fi o dezbatere în care se vor lua unele decizii privind activitatea federaţiei şi vom stabili ce măsuri vom lua în ceea ce priveşte boala limbii albastre. După amiază se va trece la degustări de produse tradiţionale, vom organiza o masă pentru fermierii participanţi. De asemenea, avem un spectacol cu artişti cunoscuţi în muzica populară românească”, ne-a declarat Ionică Nechifor.

Duminică, cei prezenţi la târg vor avea posibilitatea să asiste la o paradă a animalelor care aparţin fermierilor botoşăneni. De asemenea, va avea loc o premiere a fermierilor.

„Duminică, în jurul orei 13.00 vom avea o acţiune la care vor fi prezenţi parlamentarii, reprezentanţii Consiliului Judeţean. Apoi va fi paradă a animalelor. După  prezentarea animalelor vom face premierea fermierilor. Avem mai mulţi fermieri decât la ediţiile trecute. Au mai fost fermieri care şi-au manifestat dorinţa de a participa dar din păcate nu avem spaţiu suficient. Vor fi prezenţi cei mai mari şi cei mai buni producători din toate segmentele”, a adăugat Ionică Nechifor.

Pe scena amplasată în incinta Staţiunii de Cercetare Popăuţi vor urca, în cele două zile, ansamblurile Stejărelul din Coţuşca, Muguraşii, Doruleţ din Durneşti, Hudeşteanca din Hudeşti, Hora din Vlăsineşti, Comorile Luncii din Lunca, Sireţelul din Vf. Câmpului, Doina Costeştilor din comuna Răchiţi şi Cordăreanca. De asemenea, vor concerta Orchestra de muzică populară Mugurel cu Angela Ciochină, Mihai Grosu, Ana Barbu, Ion Dascăl, Silvia Zagoreanu, Constantin Rotaru, Constantin Bahrin şi Igor Cuciuc.

După spectacolul susţinut de orchestra Mugurel, pe scenă va urca Orchestra populară Rapsozii Botoşanilor cu Laura Ştefănescu, Elena Mândrescu, Cornelia Ciobanu, Dan Doboş, Petronela Rusu şi Constantin Petrescu.

Cap de afiş sunt Nicoleta Voica şi Sofia Vicoveanca.

„Noi sperăm să avem în cele două zile undeva între 25.000 şi 30.000 de vizitatori. Vor fi mijloace de transport din Botoşani spre Staţiunea Popăuţi, din jumătate în jumătate de oră. Cu singuranţă vor fi mulţi care vor veni cu maşinile personale dar punem şi mijloace de transport pentru cei care nu au cu se de deplasa”, a conchis directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad