Connect with us

Evenimente

DOSARUL MICROSOFT EXPLODEAZĂ: DNA cere începerea urmăririi penale pentru 9 foşti miniştri. Printre ei este şi un SENATOR BOTOŞĂNEAN

Published

on

dna

DNA cere aviz pentru începerea urmăririi penale a nouă foşti miniştri din patru guverne, în cazul licenţelor Microsoft pentru şcoli. Acuzaţiile sunt uluitoare: abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani. Surse citate de Realitatea TV spun că mita luată de miniştri ar ajunge la milioane de euro.

Dosarul Microsoft explodează în România şi vizează un număr record de foşti înalţi demnitari ai statului român.

“Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată la data de 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a acţiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informaţională şi la Ministerul Educaţiei Naţionale, în legătură cu închirierea de licenţe educaţionale. Întrucât din Raportul de control rezultau indicii cu privire la încheierea, în condiţii nelegale, a contractului comercial de închiriere licenţe din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educaţionale Microsoft, a actelor adiţionale la acest contract, precum şi a contractelor aferente derulării Programul «Sistem Educaţional Informatizat» (SEI), Direcţia Naţională Anticorupţie s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu şi respectiv a unor infracţiuni de corupţie în legătură cu derularea acestor contracte”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

serban-mihailescu_or

Cei nouă foşti miniştri vizaţi sunt Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Petru Şerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu şi Nicolae Tănăsescu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad