Connect with us

Evenimente

Deţinuţi eliberaţi din Penitenciarul Botoşani, după noul Cod Penal

Published

on

penitenciar920

De cand a intrat in vigoare noul cod de procedura penala, sute de persoane incarcerate in  Penitenciarul Botosani au trimis cereri la instanta si au cerut pedepse mai blande sau eliberarea.

In cele opt luni, nu mai putin de noua detinuti au primit vesti bune de la judecatori si au parasit unitatea de detentie. In acelasi context, alte 55 de persoane incarcerate au primit pedepse mai blande. Acestia au aflat de la magistrati ca vor petrece mai putini ani in inchisoare.


“Pana in prezent, in urma deciziilor instantelor de judecata, in baza noului Cod Penal, au fost pusi in libertate un numar de 9 detinuti ,care au fost condamnati la pedeapsa inchisorii pentru urmatoarele tipuri de infractiuni: furt calificat, vatamare corporala din culpa, inselăciune si viol. De asemenea, un numar de 55 persoane private de libertate au beneficiat de reducerea pedepselor, cu durata de la 3 luni pana la 8 ani”, a declarat Anna Maria Rotariu, purtator de cuvant Penitenciarul Botosani.

Din cauza noului cod penal si volumul de activitate la Tribunalul Botosani a crescut semnificativ fata de anul trecut. In 2013, in perioada ianuarie-septembrie au  intrat 560 de dosare, in timp ce anul acesta, in  acelasi interval numarul dosarelor a ajuns la  aproape 900.

“O crestere de aproximativ 100 de cauza s-a inregistrat si in ce priveste caile de atac, cand in perioada ianuarie-septembrie 2013 s-au inregistrat in caile de atac ale Tribunalului un numar de 1.310 cauze pe cand in aceasi perioada, dar din anul 2014 s-au inregistrat 1.400 de cauze. In ce priveste cauzele solutionate in prima instanta in mod cert este vorba de o crestere cauzata de noile prevederi in materie penala si procesual penala”, a spus Florin Cotoi, presedinte sectia penala Tribunalul Botosani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad