Connect with us

Evenimente

Amenzi în valoare de 1350 de lei aplicate de poliţiştii Serviciului Rutier

Published

on

politisti rutiera9iunie

În data de 24.09.2014, între orele 11.00 – 13.00, pe raza mun. Botosani a fost organizată o acțiune gen filtru total, în Bariera Sulita, pentru combaterea abaterilor comise de către participanţii la trafic pentru diminuarea cauzelor frecvent generatoare de accidente rutiere, combaterea faptelor de contrabanda, transport, deţinere si comercializare produse supuse accizării. precum si pentru impunerea unui climat de siguranţă civică.

La acţiune au participat 9 poliţişti, 2 jandarmi şi 1 poliţist local. În cadrul acţiunii au fost controlate 217 autovehicule, au fost efectuate 19 testări cu alcooltestul şi au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale la OUG 195/2002, in valoare de  1350 lei, fiind reţinut şi un permis de conducere.

La 24.09.2014, în jurul orei 20:15, un tânăr de 20 ani, din comuna Todireni, sat Cernești, profitând de neatenția proprietarului unui atoturism, l-a luat fără consimțământul acestuia și l-a condus fără a poseda permis de conducere pe str. Tulburea din orașul Flămânzi. La un moment dat a pierdut controlul asupra direcției autovehiculului impactându-l în podul de acces în curtea unei locuințe, rezultând avarierea autoturismului, distrugerea capetelor de pod și vătămarea corporală a unei minore ce se afla în calitate de pasageră pe locul din dreapta față a autovehiculului, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției.

Fiind identificat ulterior, în urma testării cu aparatul alcoltest a conducătorului auto a rezultat valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Județean „Mavromati” Botoșani.

În urma evenimentului rutier, victima accidentului, a fost transportată cu ambulanța la Spitalul de Pediatrie „Sf. Parascheva” Botoșani pentru îngrijiri medicale.

In cauza se efectueaza cercetari faţă de conducătorul auto sub aspectul savarsirii infracțiunilor de furt calificat în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )